A.A. Stádium Kft. - TPM, Lean, műszaki diagnosztika

Szaktudás
Tapasztalat
Dinamizmus

Kellemes nyarat kívánunk és nem utolsó sorban hasznosat,

mert a jövő évi siker alapja az idei nyári felmérés!


Summer

Alapozza meg a jövő végi sikereit a nyár során! Mérjük fel együtt cége egészségi állapotát, hogy a későbbiekben tényleg csak a legfontosabb fejlesztésekre kelljen koncentrálni!

Miért érdemes a felmérést választania?

 • Minimális erőforrás igény: egy képzéshez vagy workshophoz képest a felmérés legfeljebb néhány órára veszi igénybe kulcs embereit, ráadásul egyesével.
 • Gyors visszajelzés: a tapasztalatok alapján még a felmérés napja(i) végén visszajelzést kap a kiválasztott terület gyengeségeiről és erősségeiről, majd később írásos összefoglalót is.
 • Fejlesztési terv: az írásos összefoglaló egy fejlesztési tervet és megvalósításának javasolt ütemezését is tartalmazza a feltárt hiányosságok kezelésére.
 • Átgondolt tervezés: időben segítünk a fejlesztés fő irányvonalainak kijelölésében, így az nem marad az utolsó pillanatra. Elmaradhat a kapkodás, idegeskedés, túlterheltség.
Fejlesztési terv

Mit ajánlunk?
Felméréseink a vállalat különböző területeit érintik. Válassza ki közülük az Ön számára legérdekesebbet.

  1. A napi működés értékelése Lean szempontok szerint: A Lean célja a vevői igények minél mélyebb megértése és azok teljesítése a lehető leggyorsabb módon. A Lean messze túlmutat néhány eszköz alkalmazásán. Alapelvei definiálják a szükséges rendszereket és a terület specifikus eszközöket, amelyek végső soron fejlesztik az emberek gondolkodásmódját, viselkedését.
Szempontrendszer

A Lean működés felmérése során alkalmazott szempontrendszer

  1. A kulcs gépek gyártási hatékonyságának értékelése: A Total Prductive Maintenance (TPM), vagy Teljeskörű Hatékony Karbantartás célja a kulcs gépek termelékenységének stabilizálása, maximalizálása a fő veszteségforrások (nem tervezett állásidők, teljesítmény, minőség) visszaszorításán keresztül. Szerepe messze túlmutat a hagyományos karbantartáson. Célja a cég egyes részlegei közti együttműködés erősítése és a műszaki megbízhatósággal kapcsolatos gondolkodásmód fejlesztése. A Total Prductive Maintenance (TPM), vagy Teljeskörű Hatékony Karbantartás célja a kulcs gépek termelékenységének stabilizálása, maximalizálása a fő veszteségforrások (nem tervezett állásidők, teljesítmény, minőség) visszaszorításán keresztül. Szerepe messze túlmutat a hagyományos karbantartáson. Célja a cég egyes részlegei közti együttműködés erősítése és a műszaki megbízhatósággal kapcsolatos gondolkodásmód fejlesztése.
Stabil alap

A TPM stabil alapot teremt a Lean működés megvalósításához a gépek oldaláról

A felmérés során három fő témakört vizsgálunk:

   • A TPM, mint menedzsment rendszer
   • TPM a karbantartás területén
   • A TPM elemek megvalósulása a termelésben

 

 1. Karbantartási rendszer értékelése: A hatékony gyártás előfeltétele a megbízható eszközpark, amelyet csakis korszerű karbantartási, eszközfenntartási módszerekkel/rendszerrel lehetséges elérni. Ha Önöknél gond van a gyártó (és egyéb, pl. épületgépészeti) berendezések megbízhatóságával, ha túl sok a hibajavítás, tervszerű beavatkozások helyett, ha "akadozik, vagy nem halad a Lean transzformáció"(!), könnyen lehetséges, hogy a problémák valódi okai a karbantartás egyes főbb összetevőiben keresendők.
Felmérés szempontrendsezre

A karbantartási rendszer felmérésének fő szempontjai


Ezen a vonalon fejlesztene? Forduljon tanácsadóinkhoz bizalommal:

dr. Péczely György, ügyvezető

Elérhetőség: 20/3305545, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

György TPM, Lean és hozzájuk kapcsolódó módszerek bevezetésének támogatásával foglalkozik. Kisebb, egy telephelyre vonatkozó bevezetésektől kezdve nagyméretű több telephelyet érintő fejlesztési programokban vesz részt Magyarországon. Olyan kiváló, nagy múltú vállalatokkal dolgozott/dolgozik együtt, mint a Sanofi, General Electric, Schott, Bosch, Jabil, Pick.
Hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres előadója, aki nem csak alkalmazója, de kutatója is a Lean, TPM vállalati kultúra fogalomköröknek. A gazdálkodás- és szervezéstudományok, azon belül is a Lean kultúra kutatása kapcsán PhD fokozatot szerzett. 2012-ben jelent meg társszerzőként a Lean3 című könyve, amely az első magyar nyelven, hazai tapasztalatok alapján íródott könyv a témában.

dr. Péczely György

Péczely Csaba, TPM, LEAN tanácsadó
Elérhetőség: 20/964-4648, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres előadója, aki nem csak alkalmazója, de kutatója is a Lean, TPM, vállalati kultúra fogalomköröknek. 2012-ben jelent meg társszerzőként a Lean3 című könyve, amely az első magyar nyelven, hazai tapasztalatok alapján íródott kiadvány a témában.
2006 óta támogatja a TPM, a Lean és a hozzájuk kapcsolódó módszerek bevezetését multinacionális vállalatok gyáraiban. Kisebb, egy telephelyre vonatkozó projektektől kezdve nagyméretű, több telephelyet érintő fejlesztési programokban vesz részt Magyarországon. Olyan kiváló, nagy múltú vállalatokkal dolgozott/dolgozik együtt, mint a Nestlé, Knorr Bremse, SCHOTT, Linamar, Haldex, Partner in Pet Food.

Péczely Csaba

Fekete Gábor, Karbantartás-fejlesztési és TPM tanácsadó
Elérhetőség: 20/973-2866, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Gábor munkája során a sajáterős karbantartási rendszerek fejlesztésével, TPM, RCM és hozzájuk kapcsolódó módszerek bevezetésének támogatásával foglalkozik: beleértve a kisebb, egy telephelyre vonatkozó bevezetéseket és a nagyméretű, akár több éves fejlesztési programokat is, elsősorban Magyarországon.
Olyan kiváló, nagy múltú vállalatokkal működött már együtt eddigi pályafutása során, mint a Leadec (korábban Voith Kft.), Dome FSG, Raiffeisen Bank (FM részleg), Delphi, Grundfos, General Electric négy különböző gyára, Pick, BPW, Kanizsa Trend, Szatmár Optika.

Péczely Csaba
Előző hónap Április 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 14 1 2 3 4 5
week 15 6 7 8 9 10 11 12
week 16 13 14 15 16 17 18 19
week 17 20 21 22 23 24 25 26
week 18 27 28 29 30

Hírlevél feliratkozás