A.A. Stádium Kft. - TPM, Lean, műszaki diagnosztika

Szaktudás
Tapasztalat
Dinamizmus

ICG Stádium Kft.;

Fekete Gábor, Szűcs Levente:

Proaktív Karbantartás - A karbantartás proaktív megközelítésben


Kulcselemek


1. kép: A proaktív megközelítés kulcselemei versenyelőnyt jelentenek egy hagyományos megközelítéssel szembenMIÉRT szükséges a proaktív karbantartás?

  • Mert a karbantartási szervezetek nem az alapvető folyamataik mentén definiáltak.
  • Mert a hagyományos karbantartás mellett, az operátorok "csak passzív megfigyelői/elszenvedői" a karbantartás egyes tevékenységeinek, pedig "aktív üzemeltető szakemberekké" kell válniuk, felelőssé gépekért, folyamatokért.
  • Mert a karbantartásra komplex rendszerként kell tekinteni. Hagyományosan számos esszenciális részfolyamatot alárendeltként kezelnek, és ezek a szervezet gyenge pontjaivá válnak (készletmenedzsment, tudásmenedzsment, stb.)
  • Mert a hagyományos projektmódszerek sokszor vallanak kudarcot. Teljesíthetetlen feladattömeget/határidőket erőltetnek az alkalmazók nyakába, megfosztva a projekt résztvevőket az innovatív, újdonságokra nyitott működésmódtól és a részsikerek energizáló hatásától.

HOGYAN ér el jobb eredményeket az alkalmazásával?

 

Szemléletváltás - megelőzés és felelősségvállalás:

A modulok célja a hard elemek fejlesztésén túl a soft oldal, vagyis a résztvevők gondolkodásmódjának megváltoztatása, a megelőzés kultúrájának kialakítása. A közös munka során a dolgozók elsajátíthatják, hogyan váljanak puszta végrehajtóból önálló, felelősségvállaló, kezdeményező partnerré, míg a vezetők az utasító-számon kérő működés helyett instruáló, mentor hozzáállást ismerhetnek meg.


Bevonás és közös tanulás:

Az új projekt módszertanhoz újfajta megközelítés szükséges, amely a dolgozók bevonásán keresztül valósul meg. Tanácsadóink biztosítják a korszerű ismereteket és tudásbázist, a résztvevők pedig a magas szintű helyi ismereteket, amelyeket a projekt során ötvözünk.


Transzparens, vizuális működés:

A részeredmények rendszeres értékelése, a vezetői tájékoztatás, és a széleskörű dolgozói képzések biztosítják a projekt és környezete közötti transzparens, átlátható működést. A csapatokon belüli működést, előrehaladást és az eredményeket vizuális eszközök támogatják.


Inspiráló és energizáló folyamat:

A változtatásokat a résztvevők - módszertani és szakmai támogatással - maguk tervezik meg és hajtják végre, valamint közösen értékelik a végrehajtott lépések eredményét, heti szinten. A tanácsadó a szakmai minimum követelményeket biztosítja, valamint projekt ütemét, lendületét tartja fenn.


Gyors és fenntartható eredmények:

A fejlesztést nem mamutprojektben történik, hanem egymáshoz jól illeszthető modulok által. A csapat így egy-egy modulra intenzíven összpontosít, és a részeredményeket rögtön sztandardizálja.


Szakmai maximalizmus:

Minden projektünkben az elérhető összes jó gyakorlatra és korszerű ismeretre, valamint a helyi szakmai tapasztalatra alapozva mindig a lehető legjobb megoldásokra törekszünk partnereinkkel.


Összehangolt, értékteremtő működés:

Az alapvető karbantartási folyamatok mentén újradefiniált szervezeti működés, ahol az alapvető karbantartási folyamatok jól definiáltak, a szükséges erőforrásokkal rendelkeznek a karbantartási szervezeten belül.MIT kínálunk a proaktív karbantartás-fejlesztés során?
- A KOMPLETT MODULÁRIS FEJLESZTŐ KÖRNYEZET

 

Modulok

2. kép: A proaktív modulokMIT KÍNÁLUNK? - A MODULOKRA JELLEMZŐ ROADMAP

 

Roadmap

3. kép: Roadmap


"Proaktív karbantartás" témában keresse kollégáinkat:

Fekete Gábor - senior TPM/ Karbantartás-fejlesztési tanácsadó
Elérhetőség: 20/973-2866, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szűcs Levente - Lean/TPM tanácsadó
Elérhetőség: 20/565-9826, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

"Lean a szolgáltatói területeken" témában keresse kollégánkat:

Péczely Csaba - senior Lean/TPM tanácsadó
Elérhetőség: 20/964-4648, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vezető- és művezetői tréning kapcsán keresse kollégánkat:

dr. Péczely György - ügyvezető, Lean/TPM tanácsadó
Elérhetőség: 20/330-5545, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Előző hónap Április 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 14 1 2 3 4 5
week 15 6 7 8 9 10 11 12
week 16 13 14 15 16 17 18 19
week 17 20 21 22 23 24 25 26
week 18 27 28 29 30

Hírlevél feliratkozás