A.A. Stádium Kft. - TPM, Lean, műszaki diagnosztika

Szaktudás
Tapasztalat
Dinamizmus

Képzések az ipar számára gyakorlatiasan! Mi nem csak beszélünk róla!

Projektjeink során számtalan cégnél megfordultunk és így az elméleti ismereteket az itt megszerzett tapasztalatokkal, üzemi példákkal gazdagítva adjuk át a résztvevőknek. Kérdéseikre akár több cég eltérő megoldásait bemutatva is képesek vagyunk válaszolni.

Képzési tematikáinkat tekintse kiindulópontnak testreszabott ajánlatunkhoz!
Keressen minket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy hívja Péczely Csabát a +36-20-964-46-48-as telefonszámon!

Nyílt képzéseink, konferenciáink, eseményeink

TPM képzéseink

 TPM - Betekintő képzés
Cél: A résztvevőkkel megismertetni a TPM alapjait, a termelési- karbantartási rendszerekkel kapcsolatos modern nézeteket, illetve a TPM bevezetéshez köthető legfontosabb vezetői feladatokat, teendőket.
Időtartam: 8 óra
 TPM - Orientációs tréning
Cél: A kiválasztott szakemberek karbantartással kapcsolatos ismeretanyagait közös platformra juttatni, a témával kapcsolatos hasonló nyelvezetet és gondolkodásmódot kialakítani
Időtartam: 3 nap
 TPM - Kezdeti Tisztítás workshop
Cél: A képzésen résztvevőkkel megismertetni a TPM folyamatában rendkívüli jelentőséggel bíró, több későbbi lépést megalapozó Kezdeti Tisztítást, annak folyamatát, lépéseit az elvégzendő elemzések módszertanát.
Időtartam: 2 nap
 TPM - Rendszerkialakítási tréning
Cél: A képzés során a résztvevőkkel közösen megtenni az első gyakorlati lépéseket a TPM sikeres bevezetése irányába.
Időtartam: 2 nap
 TPM - Gépkezelői karbantartás TPM szemléletben képzés
Cél: Megismertetni a résztvevőkkel a gépkezelői karbantartás eszközrendszerét, annak bevezetését TPM szemléletben.
Időtartam: 1 nap
 TPM - Az ember és a gép kapcsolata - széleskörű dolgozói képzés
Cél: A dolgozók figyelmének felhívása a gépeik ápolására, helyes kezelésére, a gondos, jó gazda szemléletben végzett munka előnyeire.
Időtartam: 1 nap (2 órás képzés három csoport számára)
 TPM - A bekövetkezett meghibásodások utólagos elemzése
Cél: A képzésen résztvevőkkel megismertetni a Lean és TPM veszteségfelfogását valamint annak karbantartási vonzatát. Egy olyan módszertant elsajátítani, melynek segítségével megelőzhetőek az ismétlődő meghibásodások és létrehozható egy a bekövetkezett hibák elemzésén keresztül a meglévő karbantartási gyakorlat folyamatos fejlesztését biztosító rendszer.
Időtartam: 1 nap
 TPM - Autonóm karbantartási, "Jó gazda" csapatok TPM – Lean képzése
Cél: A TPM autonóm karbantartási tevékenységével foglalkozó kulcs termelési emberek TPM ismereteinek felfrissítése és kiegészítése a számukra legfontosabb Lean eszközökhöz kapcsolódó tudással.
Időtartam: 1 nap
 TPM - A veszteségforrások mérhetővé tétele (OEE – Overall Equipment Effectiveness)
Cél: A képzés résztvevőivel megismertetni a korszerű veszteségszemléletet, a veszteségek mérésének és a visszaszorításuknak módszereit, kitérve a célzott veszteség visszaszorítás gyakorlati buktatóira.
Időtartam: 1 nap
 TPM - A veszteségforrások mérése a gyakorlatban Workshop (OEE – Overall Equipment Effectiveness)
Cél: A képzés résztvevőivel megismertetni a korszerű veszteségszemléletet, a veszteségek mérésének gyakorlati működését. Egy kiválasztott berendezésre az OEE mérést kialakítani.
Időtartam: 2 nap


Lean képzéseink

 LEAN / 5S Gyakorlati tréning és Workshop
Cél: Gyakorlatias 5S ismeretek átadása. Egy kiválasztott területen az 5S lépéseinek megvalósítása és rajta keresztül az 5S folyamat elsajátítása a hosszú távú fenntartás és kiterjesztés érdekében.
Időtartam: 2 nap (elmélet + gyakorlat) + 1 nap (konzultáció)
 Lean a karbantartásban
Cél: A Lean alapjainak, fontos eszközeinek, azok alapvető használatának megismertetése a résztvevőkkel. A Lean szemlélet és alapelvek bemutatása, magyarázata, veszteségfogalmának ismertetése kiemelve annak karbantartási vonzatait. A mérőszám alapú fejlesztés, veszteség elemzés és visszaszorítás módszereinek elsajátítása.
Időtartam: 2 nap
 LEAN alapképzés operátoroknak
Cél: A cégen belül folyó projektek működésében, előrehaladásában aktív, hasznos szerepet betölteni képes dolgozók képzése. A Lean alapjainak, fontos eszközeinek, azok alapvető használatának megismertetése a résztvevőkkel.
Időtartam: 4-4 óra
 Lean az irodában képzés
Cél: A Lean alapjainak, valamint a Lean irodai folyamatokra történő alkalmazhatóságának megismertetése a résztvevőkkel. A Lean szemlélet és alapelvek bemutatása, magyarázata, előnyös oldalainak ismertetése irodai szempontból. A résztvevők Leannel kapcsolatos alapismereteit közös platformra juttatni, a témával kapcsolatos hasonló nyelvezetet, gondolkodásmódot, valamint közös elkötelezettséget kialakítani.
Időtartam: 3 óra
 Lean Heijunka és kanban képzés
Cél: A képzés résztvevőjével megismertetni a Heijunka, azaz gyártás kiegyenlítés módszertanát valamint a Kanban, mint az üzemen belüli anyagáramlás szabályzásra alkalmazható Lean eszköz elvi hátterét valamint használatának módját.
Időtartam: 4 óra
 LEAN / Hoshin Kaizen Workshop (Folyam szerű egy darabos anyagáramlás, Lean gyártócella kialakítás)
Cél: A kiválasztott területen a layout, az anyagellátási rendszerek, valamint a területi tárolók módosítása, hogy lehetővé tegye az egy darabos anyagáramlásnak megfelelő termelést (folyam – flow). A területen dolgozók feladatainak szisztematikus felmérésével és elemzésével, a feladatok újrastrukturálásával olyan munkafolyamatok kialakítása, amelyek teljes egészében képesek hatékonyan kiszolgálni a vevő igényeit. A területi anyagellátás átalakítása a húzó elvek szerint a Kanban rendszer segítségével Lean szemléletben.
Időtartam: 2 x 2 nap
 LEAN ismeretek közép- és felsővezetőknek
Cél: A vállalati stratégia döntéshozóival megismertetni a Japánból indult Lean termelékenység-fejlesztési rendszer fontosabb jellemzőit, a Leanről alkotott kép kibővítése.
Időtartam: 1 nap
 Kaizen ismeretek vezetőknek
Cél: A Kaizen felépítésének, módszereinek átfogó megismertetése, vezetői oldalról betekintés nyújtása a Kaizen folyamataiba. A vállalati stratégiai döntéshozókkal röviden megismertetni a Japánból indult Kaizen termelékenység-fejlesztési rendszer fontosabb jellemzőit. A döntéshozatalhoz szükséges információk átadása.
Időtartam: 1 nap
 Kaizen Workshop
Cél: A megrendelő dolgozóit gyakorlatias Kaizen ismeretekkel ellátni. Az eddig tanult elmélet segítségével élő problémák elhárítását megvalósítani. További cél a munka begyakorlása, hogy a tréning végeztével se üljön le a folyamat.
Időtartam: 2 nap
 Lean-Kaizen filozófia képzés pénzügyi területen dolgozóknak
Cél: A Lean alapjainak, valamint a Lean irodai folyamatokra történő alkalmazhatóságának megismertetése a résztvevőkkel. A veszteségmentes működés szemléletének és alapelveinek bemutatása, magyarázata, előnyös oldalainak ismertetése irodai szempontból. A résztvevők Leannel kapcsolatos alapismereteit közös platformra juttatni, a témával kapcsolatos hasonló nyelvezetet, gondolkodásmódot, valamint közös elkötelezettséget kialakítani. Felkészíteni a résztvevőket a veszteségek felismerésére és az eliminálásukat elősegítő Lean alapeszközök kiválasztására.
Időtartam: 4 óra
 Lean KPI (Key Performace Indicator) képzés
Cél: A képzésben résztvevőkkel megismertetni a Lean és a TPM legfontosabb mérőszámait, azok jelentését. A számos manapság használatos metrika közül kiválasztani az adott szituációban a legjobban használhatót. Gyakorlati tudás átadása, mellyel valós körülmények között is komoly, sikeres munkavégzés lehetséges a képzésen résztvevők számára.
Időtartam: 2 nap
 LEAN felsővezetői képzés
Cél: A Lean módszereinek, alapelveinek, fontos eszközeinek, azok alapvető használatának megismertetése a résztvevőkkel. A Lean szemlélet és alapelvek bemutatása, magyarázata, előnyös oldalainak ismertetése. A résztvevők Leannel kapcsolatos ismeretanyagait közös platformra juttatni, a témával kapcsolatos hasonló nyelvezetet, gondolkodásmódot, valamint közös elkötelezettséget kialakítani.
Időtartam: 3 nap
 LEAN orientációs tréning
Cél: A cégen belül folyó projektek működésében, előrehaladásában aktív, hasznos szerepet betölteni képes dolgozók képzése. A Lean alapjainak, fontos eszközeinek, azok alapvető használatának megismertetése a résztvevőkkel.
Időtartam: 2 nap
 LEAN orientációs képzés (gyártási szimulációs játékokkal)
Cél: A Lean alapjainak, fontos eszközeinek, azok alapvető használatának megismertetése a résztvevőkkel. A Lean szemlélet és alapelvek bemutatása, magyarázata, előnyös oldalainak ismertetése szemléltető gyártási szimulációs játékokon keresztül. A felhasználók (termelők és mérnöki támogatók) Lean-nel kapcsolatos ismeretanyagait közös platformra juttatni, a témával kapcsolatos hasonló nyelvezetet, gondolkodásmódot, valamint közös elkötelezettséget kialakítani.
Időtartam: 2 nap
 LEAN orientációs képzés
Cél: A cégen belül folyó projektek működésében, előrehaladásában aktív, hasznos szerepet betölteni képes dolgozók képzése. A Lean alapjainak, fontos eszközeinek, azok alapvető használatának megismertetése a résztvevőkkel.
Időtartam: 4-4 óra
 Probléma-megoldó tréning
Cél: Fejleszteni a karbantartók és gépkezelők problémamegoldó (gyökérhiba /alap-ok feltáró) képességét.
Időtartam: 2 nap
 SMED Villám Kaizen Workshop
Cél: Valamely Önök által kiválasztott gép dolgozóival a SMED alapelveinek, módszereinek megismertetése, az általuk használt gép átállási folyamatának gyorsítása, a SMED tevékenység vállalati szinten kiterjedt gyakorlati alkalmazásának előkészítése.
Időtartam: 3 + 1 (opcionális nap)
 LEAN - Standard munka és folyamatos fejlődés
Cél: A standard munka és a folyamatos fejlődés alapeszközeinek gyakorlati elsajátítása. A résztvevők vezetői, probléma megoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét, helyi feladatokon, esettanulmányokon keresztül.
Időtartam: 2 + 1 nap
 LEAN - TPM orientációs képzés
Cél: A Lean és TPM alapjainak, fontos eszközeinek, azok alapvető használatának megismertetése a résztvevőkkel. A Lean szemlélet és alapelvek bemutatása, magyarázata, előnyös oldalainak ismertetése szemléltető gyártási szimulációs játékokon keresztül. A felhasználók (termelők és mérnöki támogatók) Lean-nel és TPM-mel kapcsolatos ismeretanyagait közös platformra juttatni, a témával kapcsolatos hasonló nyelvezetet, gondolkodásmódot, valamint közös elkötelezettséget kialakítani.
Időtartam: 3 nap
 Value Stream Mapping/Értékáram elemzés Workshop
Cél: A cégen belül egy termékcsalád Értékáram Elemzésének (Value Stream Mapping) közös/irányított elvégzése, az elemzés alapján a nemkívánatos hatások (Undesirable Effects, UDE) azonosítása, valamint a jövőkép (FSM, Future State Map) meghatározása.
Időtartam: 3 nap
 Vizuálmenedzsment Workshop
Cél: Termelési információs rendszer kialakítása, amely segítségével minden pillanatban látszik, hogy a termelési folyamatok terv szerint, megfelelően haladnak-e, illetve ha nem, milyen problémák adódtak. A vizuálmenedzsment workshop során kialakul egy biztonsági, minőségi, termeléstervezési és termelési teljesítmény információkat követő rendszer, amelyet kiegészít az azonosított problémák megoldását segítő problémamegoldási rendszer.
Időtartam: 2 nap
 Veszteségcsökkentő projektek vezetése a gyakorlatban
Cél: Felhívni a figyelmet a folyamatos veszteségcsökkentés fontosságára, valamint bemutatni, hogy a módszer miként alkalmazható ipari környezetben. Képessé tenni a résztvevőket saját vállalatuknál a súlyponti veszteségek azonosítására. Bemutatni, hogyan érdemes a veszteség visszaszorítási munkát sztenderdizálni, hogyan segítenek a sztenderdek a gyenge pontok azonosításában, és hol húzódik a szabványosítás határa. Összességében, hogyan kerülhetjük el a „rétestészta” módjára nyúló projekteket, az egymásnak feszülő kollégákat, az eredménytelenséget. Segítséget nyújtani a résztvevőknek abban, hogy új, azonnal alkalmazható ismereteket szerezzenek, amit a vállalatuknál is alkalmazni tudnak a veszteség-visszaszorító projektek során, és képesek legyenek hatékonyan vezetni e munkát.
Időtartam: 2 nap

Vezetés, termelékenység, hatékonyság, teammunka tréningek

 Csapatmunka fejlesztő tréning
Cél: A cégen belül folyó projektek működésében, előrehaladásában aktív, hasznos szerepet betölteni képes dolgozók képzése. A csapatmunka alapjainak, előnyeinek, alapvető működési szabályainak és koordinálásának megismertetése a résztvevőkkel.
Időtartam: 1 nap
 Középvezető képzés
Cél: A képzésen résztvevők számára bemutatni, hogy az emberi kapcsolati készségek hogyan segíthetik a Lean folyamatot, valamint hogy a Lean módszereivel hogyan kereshetnek válaszokat emberi kapcsolati kérdésekre. Kommunikációs, motivációs, konfliktuskezelési és problémamegoldási szempontból bemutatni a Lean módszer és a hagyományos értelemben vett személyes készségek közötti szinergiákat, lehetőségeket.
Időtartam: 2 nap
 Művezetői – gépbeállítói képzés
Cél: A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátásárára. A résztvevők vezetői, probléma megoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül.
Időtartam: 3 nap (elmélet + gyakorlat) köztük egy-egy hét szünettel és házi feladattal
 Tudással a termelékenységért, a megbízható üzemelésért és a biztonságért (24 órás)
Cél: Megismertetni a képzésben résztvevőkkel a különféle termelékenység-fejlesztési rendszereket, pl. TPM, Lean, Kaizen, 5S, a modern karbantartási filozófiákat és a különböző diagnosztikai vizsgálatokat, méréseket, eszközöket. További cél, hogy a termelésben, a karbantartásban dolgozók megismerjék azokat a feladatokat, módszereket, mérőszámokat, motivációs lehetőségeket, amelyek segítségével fokozhatják a termelékenységet és biztonságosabbá, könnyebbé tegyék a munkájukat. A képzés során nagy hangsúlyt helyezünk a valós életből vett, gyakorlati példákra, a feladatmegoldásokra.
Időtartam: 3*8 óra, ebből 12 óra elmélet, 12 óra gyakorlat.

Karbantartási képzéseink

Karbantartási Orientációs képzés
Cél: A meglevő karbantartási ismeretek átgondolása, a korszerű, új termelési és karbantartási szemléletek ismertetése. A karbantartás vállalati szempontú értékelése. CÉL = SZEMLÉLET.
Időtartam: 3 nap
Karbantartás fejlesztési Workshop
Cél: A megrendelőnél működő karbantartási rendszer áttekintése, új alapelvek szerinti felülvizsgálata, majd ezek segítségével egy hatékonyabb karbantartási rendszer kialakítása.
Időtartam: 3 nap
Karbantartás vezető képzés
Célközönség: karbantartás vezetők, karbantartó mérnökök
Időtartam: A képzés 25 héten át tart (egy hét szünettel a közös munkában),1 nap/hét aktivitással, ez összesen 24 képzési napot jelent


Felkeltettük az érdeklődését?

 
Hozzászólás, kérdés vagy ajánlatkérés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégáink a lehető legrövidebb időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségei egyikén. 

Előző hónap Szeptember 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 36 1 2 3 4 5 6
week 37 7 8 9 10 11 12 13
week 38 14 15 16 17 18 19 20
week 39 21 22 23 24 25 26 27
week 40 28 29 30

Hírlevél feliratkozás

Partnereink

Magyar Ipari Karbantartók Szervezete
Európai TPM Intézet
 
Performance Storyboard
 
Elektrovillszer
 
Distribuitorul în România a filmului sensibil la presiune Fujifilm Prescale este firma A.A. Stádium Kft. (Srl.) Ungaria.