A.A. Stádium Kft. - TPM, Lean, műszaki diagnosztika

Szaktudás
Tapasztalat
Dinamizmus

A hosszú távon sikeres Lean működés kulcsa: 3 dimenziós infrastruktúra kiépítése

Miért? - Lean 

A Lean  a veszteségmentes vállalati működés filozófiája. Célja, hogy a vállalatot megszabadítsa minden, a vevő szempontjából értéket nem teremtő tevékenységtől. Ennek érdekében a vállalat működésében a következő 5 fő alapelvet, értéket honosítja meg:

  1. Veszteségközpontú gondolkodás/Törekvés a veszteségek visszaszorítására
  2. Hosszú távú gondolkodás/Jövőorientáció
  3. Folyamatos fejlődés (változás, innováció)
  4. Az emberi erőforrás megbecsülése, tisztelete, fejlesztése (empowerment)
  5. Összefüggésekben való gondolkozás, rendszerszemlélet


A Lean bevezetés a Lean módszerek egymásra épülő, egymással összhangban álló célzott alkalmazása. Ezt a folyamatot támogatja az eredményes Lean bevezetésekhez – kutatások által is bizonyított módon – elengedhetetlen „Lean infrastruktúra”, melynek fő feladata a rendszer bevezetése előtti állapot visszaállásának, vagyis a "visszarendeződés" megakadályozása. A sikeres Lean alapjainak kialakítása 2-3 évet vesz igénybe, vagyis minimum ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a vállalatnál kialakított Lean rendszer önfenntartóvá és önfejlesztővé váljon.

Lean képzés


EREDMÉNYEK:
Rugalmas, gyors gyártási rendszer kialakítása

A Vevői igények teljesítése akár 90 %-kal rövidebb idő alatt

A raktárkészletek szintje csökken akár 70 %-kal

A selejtarány csökkentése akár 20 %-kal

A túltermelés megszüntetése az üzemen belül és azon túl.


lean rendszer


A Lean a Toyota Production System világszerte elterjedt megnevezése, jelentése „karcsú” termelés. A kifejezés arra utal, hogy a filozófia célja a vállalati működés megtisztítása a nem értékteremtő, de erőforrásokat felemésztő tevékenységektől.  Nézzünk egy egyszerű példát. Egy vállalatnál a Vevőtől érkező megrendelés, ennek teljesítése, valamint kifizetése között hetek, olykor hónapok telnek el. De milyen tevékenységeket folytatunk ez idő alatt: raktározás, megmunkálás, minőség ellenőrzés, várakozás, anyagmozgatás, stb. Ezen idők vajon mind értékteremtők és feltétlen szükségesek? Egyes becslések szerint legfeljebb néhány százalékban. Ez rossz hír lehet, de egyben hatalmas fejlődési potenciált is hordoz magában.

Lean veszteség csökkentés

Felkeltettük az érdeklődését?

 
Hozzászólás, kérdés vagy ajánlatkérés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégáink a lehető legrövidebb időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségei egyikén. 
Előző hónap Április 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 14 1 2 3 4 5
week 15 6 7 8 9 10 11 12
week 16 13 14 15 16 17 18 19
week 17 20 21 22 23 24 25 26
week 18 27 28 29 30

Hírlevél feliratkozás

Partnereink

Magyar Ipari Karbantartók Szervezete
Európai TPM Intézet
 
Performance Storyboard
 
Elektrovillszer
 
Distribuitorul în România a filmului sensibil la presiune Fujifilm Prescale este firma A.A. Stádium Kft. (Srl.) Ungaria.