A.A. Stádium Kft. - TPM, Lean, műszaki diagnosztika

Szaktudás
Tapasztalat
Dinamizmus

 

TractorMotive

A TractorMotive egy részletesen kidolgozott és kifinomult eszköz a gyártási folyamatok komplex szimulációjára Lean, DMAIC és Six Sigma elemekkel. A felhasználók lehetséges köre nagyon széles. Alkalmas a trénerek és oktatók munkájának segítésére, gyártósori mérnökök szemléletmódjának fejlesztésére, de akár operátorok számára is. Egyszerű változtatásokkal szabályozható a szimuláció összetettsége, a szakmai háttér mélysége.

 

A szimuláció használatának lehetőségei rendkívül változatosak

A VSM/VSD használatának és lépéseinek szemléltetése

(Value Stream Mapping – Értékáram elemzés / Value Stream Design – Értékáram Tervezés)

Sajátítsa el a gyártási folyamatok felmérését a VSM módszertana szerint a TractorMotive szimuláció segítségével. Elemezze és értse meg a teljes folyamatot, annak irányítását és szervezését. A szimuláció lehetővé teszi a gyártási folyamat elemzését az értékteremtés szempontjából. A fejlesztés során olyan eszközöket/elveket alkalmazhatunk, mint az egy darabos áramlás és annak szükséges feltételei, a kanban és húzó rendszerek, 5S, SMED vagy épp a FIFO (First in – First out).

A Kaizen Workshopok és a folyamatos fejlesztés támogatása

A TractorMotive szimuláció egy remek eszköz a Kaizen események támogatására és a dolgozók gondolkodásmódjának fejlesztésére. Lehetővé teszi a Kaizen eszközeinek begyakorlását a kulcsemberek számára. Különböző elemzési módszereket próbálhatunk ki, azok eredményei alapján fejlesztéseket hajthatunk végre, valamint tartósan fennmaradó, önfejlesztő folyamatokat hozhatunk létre.

A HR munkájának segítése felmérési vagy képzési céllal

A szimuláció segítségével a termeléshez hű környezetben mérhetjük fel a résztvevők kézügyességét, problémamegoldó képességét, kreativitását, vagy épp hozzáállását a csapatmunkához. Számos testreszabott képzési program állítható össze a különböző területek dolgozói számára.

 


Több mint 65 Lean és Six Sigma eszköz

Első lépésben meghatározzuk a gyártási célokat, a folyamat problémáit és a vevő számára fontos jellemzőit a terméknek. Mérjük és elemezzük az adatokat, megvizsgáljuk a kiváltó okokat, megoldási javaslatokat fogalmazunk meg, majd végrehajtjuk őket és a későbbi folyamat működését ismételten megvizsgáljuk.


ÉRDEKEL AZ EGYEDI TRACTORMOTIVE SZIMULÁCIÓ

Mit kínálunk?

  • Testreszabott, szimulációs gyakorlattal összekötött képzést cége dolgozóinak
  • Trénereinek felkészítését az eszköz használatára
  • A szimuláció alap változatának bővítését igény szerinti témakörökre fókuszálva
  • Pótalkatrészeket szükség esetén

TractorMotive

  • számos eszköz és hatásuk gyakorlatias bemutatása
  • 4 – 16 fő résztvevő
  • 46 alkatrésztípus
  • 877 építőelem
  • Kifinomult tervezés
  • Kompakt csomagolás mindössze egy dobozban a könnyű kezelhetőség érdekében

KÉRJEN AJÁNLATOT

Résztvevői vélemény:

"Először is szeretném megköszönni a lehetőséget az A.A. Stádiumnak, hogy részt vehettem a TractorMotive szimulációs játék kipróbálásában. Leanes és Six Sigmás tanulmányaim során számos hasonló játékkal találkoztam, melyek igyekeznek a résztvevőket minél jobban bevonni, és megismertetni a gyártás optimalizálás alapjaival és részleteivel. A TractorMotive előnyei közé sorolnám, hogy nem egy papírrepülő hajtogatás vagy egy golyóstollszerelés fél napon keresztül, hanem egy nagyon komoly, kihívásokkal teli, talán némi kézügyességet is igénylő játék, melyben 6-12 ember is részt vehet. A két nap során a vevői igények voltak a fókuszban, a tömegtermeléstől lépésről-lépésre eljutottunk az egydarabos áramlásig, kialakítottuk a standard, vizuális munkahelyeket, „benormáztuk” magunkat, majd kis kaizenekkel fejlesztettük a mindenkori Best practice-einket. Két nagyon komoly hátránya van ennek a játéknak, az egyik, hogy a workshop végére mindenkinél kialakul egyfajta traktorfüggőség, és előjön az igazi szerelő „én”. A másik, hogy a második nap végén meg akartam állítani az időt, hogy további fejlesztéseket csináljunk a gyárban, még jobb legyen a Flow, gyorsabb vevői kiszolgálás, elégedettebb sori munkások, de ez sajnos nem sikerült. Vélemény szerint alábbi eszközök megismerésére tökéletesen alkalmas a TractorMotive: Value Stream Mapping, szűk keresztmetszet felismerés, Heijunka, Halszálka diagram és az 5Miért módszer, 5S kialakítás, stb."

Korcsok Katalin – Lean Manager, Villeroy & Boch Magyarország Kft.


Hozzászólás, kérdés vagy ajánlatkérés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégáink a lehető legrövidebb időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségei egyikén.
Előző hónap Április 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 14 1 2 3 4 5
week 15 6 7 8 9 10 11 12
week 16 13 14 15 16 17 18 19
week 17 20 21 22 23 24 25 26
week 18 27 28 29 30

Hírlevél feliratkozás

Partnereink

Magyar Ipari Karbantartók Szervezete
Európai TPM Intézet
 
Performance Storyboard
 
Elektrovillszer
 
Distribuitorul în România a filmului sensibil la presiune Fujifilm Prescale este firma A.A. Stádium Kft. (Srl.) Ungaria.