A.A. Stádium Kft. - TPM, Lean, műszaki diagnosztika

Szaktudás
Tapasztalat
Dinamizmus

PERFORMANCE STORYBOARD®

A PERFORMANCE STORYBOARD® alkalmazásainak használatával hatékonyabbá teheti a problémamegoldás, veszteség visszaszorítás, minőségi problémák és kvázi balesetek kezelése, a TPM elvei szerint a berendezésekhez kötődő rendellenességek („férgek”) elhárítása, és a bekövetkezett meghibásodások utólagos elemzése terén végzett munkát. Mindezt olyan egységes rendszerben, ahol beépített audit és KPI követő alkalmazásokon keresztül az eredmények fenntartása is biztosítható!

A PERFORMANCE STORYBOARD® használatnak előnyei:
  1. Lean feladatok végrehajtása egyszerű, mobil, vizuális eszközökkel
  2. Strukturált problémamegoldás, hibaelemzés a PDCA kör minden lépésének végrehajtása
  3. Kevesebb prezentációkészítés és nyomtatás, kevesebb nem értékteremtő tevékenység
  4. A Lean elvekhez méltó feladatmenedzsment: azonnali feladat meghatározás és követés a gembán
A PERFORMANCE STORYBOARD® alkalmazáscsalád remek eszköz a problémamegoldás hatékonyabbá tételére, de nem helyettesíti az eszközök alkalmazásának kultúráját. Minden esetben képzésekkel, workshopokkal együtt szükséges elmélyíteni a használatuk gyakorlatát.

Problémamegoldás – ACP (Analysis of Causes for Problem)

ACP

Az ACP problémamegoldó eszköz egy univerzális alkalmazás minden nemű probléma kezelésére, amikor krónikus veszteségekkel találkozunk vagy egy KPI jelenlegi értékén szeretnénk javítani. Az alkalmazás lépésről-lépésre vezeti végig a felhasználót a problémaelemzés strukturált folyamatán a probléma definiálásától, a gyökérokok elemzésén és akciók végrehajtásán keresztül az eredmények követéséig. Az eszköz lehetővé teszi, hogy egy felületen foglaljunk össze, minden a probléma elemzéséhez kötődő tevékenységet és információt, így az elvégzett munka minden lépése átlátható és bemutatható is.

Az ACP alkalmazásával helyettesíthetjük a klasszikus papír alapú problémamegoldási módszereket (A3, Kaizen 12 lépéses folyamata, stb.) megtartva azok gondolatmenetét és rendszer szintű megközelítését a problémamegoldás terén.Auditok – DAM (Daily Audit or Assessment Management)

DAM

A DAM a rendszeres auditok végrehajtását támogató eszköz. Segítségével bármilyen audit kérdéssort (5S, Minőségi, Lean, TPM stb.) kezelhetünk és különböző értékelési skálákon értékelhetünk. A program lehetővé teszi az audit eredmények és az értékelés során feltárt eltérések azonnali kommunikációját valamint az eltérések elhárítására irányuló feladatok meghatározását és követését.

A DAM tableten vagy okos telefonon történő használatával tökéletesen helyettesíthetjük és igazán gemba közelivé tehetjük a klasszikus papír, vagy excel tábla alapú auditálási gyakorlatot.Feladatkezelés – SAM (Small Activity Management)

SAM

A SAM kisebb vagy rendszeres feladatok kezelésére szolgáló eszköz. Segítségével minden feladat egyedileg vagy egy problémakörhöz tartozó feladatok csoportosan is menedzselhetők. Alkalmas 5S eltérések, berendezésekhez kötődő nem megfelelőségek (férgek), balesetveszélyes helyzetek, dolgozói ötletek kezelésére. Az alkalmazás legnagyobb előnye, hogy azonnali feladat rögzítést tesz lehetővé, melynek további követése a PDCA elvnek megfelelően történik, így nem sikkadhatnak el az észrevételek. A folyamat a következőképpen történik:

  1. Észrevétel rögzítése, helyének megjelölése (hely megjelölése a layouton, fotó a berendezésről, gyártóterületről, nem megfelelőségről)
  2. Észrevétel leírása
  3. Egyszerű gyökérok elemzés (veszélyes vagy ismétlődő észrevétel esetén kötelezően)
  4. Eset kommunikációja és az akciók vezetői engedélyeztetése

A SAM a papír alapú feladatlisták modern verziója, alkalmazásával egy rendszerben, egyértelműen gyűjthetjük az észrevételeket, melyeket pontos leírásához eddig jellemzően a feladatlistán túl csatolt fényképeket vagy a berendezésre kihelyezett hibajelző kártyákat is használtunk.


További információért és demo lehetőségért lépjen kapcsolatba Performance Storyboard® insturktorunkkal:

Péczely Csaba
Lean / TPM tanácsadó
Performance Storyboard® instruktor

A.A. Stádium Kft.
Mob.: 20/964-4648
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.aastadium.huElőző hónap Augusztus 2017 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 31 1 2 3 4 5 6
week 32 7 8 9 10 11 12 13
week 33 14 15 16 17 18 19 20
week 34 21 22 23 24 25 26 27
week 35 28 29 30 31

Hírlevél feliratkozás

  
Depository

Partnereink

Magyar Ipari Karbantartók Szervezete
Európai TPM Intézet
Vállalati Kultúra és Hatékonyság Konferencia
Termelési Megbízhatóság Kft.
Elektrovillszer
Distribuitorul în România a filmului sensibil la presiune Fujifilm Prescale este firma A.A. Stádium Kft. (Srl.) Ungaria.