A.A. Stádium Kft. - TPM, Lean, műszaki diagnosztika

Szaktudás
Tapasztalat
Dinamizmus

Ultrahangos szivárgásdetektálás

Ultrahangos szivárgásdetektálásUltraprobe 9000 ultrahangos szivárgásdetektáló műszerünk sokoldalúan használható mindenféle gáz- és gőz szivárgás, valamint elektromos rendellenességek kimutatására, lokalizálására.
A műszer működési elve nagyon egyszerű: a fent említett jelenségek közben ultrahang keletkezik, amit a műszer érzékel, és egyrészt hallható hanggá, másrészt egy digitális kijelzőn egy mért eredménnyé alakítja. Az eredmények természetesen a műszer memóriájába elmenthetők, így azokat az adott berendezéshez kapcsolva gépállapot trend elemzésre van lehetőség.


Mi mindenre használható az ultrahangos szivárgásdetektálás?

Gázszivárgások: bármelyik gáz, beleértve a levegőt is, turbulenciát generál, amikor szűk nyíláson keresztül áramlik. Az Ultraprobe nem gázspecifikus, mint sok más érzékelő, hanem hangspecifikus. A gázspecifikus érzékelők csak egyféle gázt képesek érzékelni, az Ultraprobe pedig bármiféle gázszivárgást, mivel ez a szivárgás során keletkezett turbulencia magasfrekvenciás zaját érzékeli.

Az ultrahangos szivárgásvizsgálat - természetesen ha ki is javítják a fellelt hibákat - egy nagyon gyorsan megtérülő befektetés. A sűrített levegős rendszer szivárgási helyein át távozó energiahordozó hosszú távon jelentős veszteségforrás, mely egy egyszerű, a vizsgált terület és rendszer nagyságától függően fél-, vagy egy napos szivárgásvizsgálatot követően könnyedén megszüntethető.

Ultrahangos szivárgáskeresőnk alkalmas mindenféle gáz szivárgását érzékelni, így segítségével jelentős tűz- és robbanásveszély is elhárítható. 

A szivárgásvizsgálat jellegzetes felhasználási területei:

  • Kazánok, hőcserélők
  • Kondenzátorok, hűtők
  • Csővezetékek, tartályok, szelepek
  • Vákuum kemencék
  • Gőzcsapdák

Elektromos problémák: az Ultraprobe 9000 egyaránt használható alacsony (15 kV alatti), közepes (15-115 kV) és magasfeszültségű (115 kV felett) rendszereknél. Amikor a magasfeszültségű vezetékeken az elektromosság megszökik, vagy amikor egy elektromos csatlakozás résén "átugrik", a környező levegőmolekulákat gerjeszti, eközben ultrahang keletkezik.

Felhasználási területek:

  • Korona- és ívkisülésnél
  • Szivárgási áramnál
  • Kúszóáram képződésnél (szigetelőanyagok; transzformátorok, relék; kábelek, gyűjtősínek; csatlakozódobozok esetén)

Mechanikai problémák: A módszer alkalmas különböző mechanikai jellegű problémák észlelésére, mint például a csapágyhibák, azonban ilyen jellegű meghibásodások észlelésére véleményünk szerint a rezgésvizsgálat lényegesen célravezetőbb eszköz.

 

Hívjon most!

Vincze János
+36-20/958-7848
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ultrahangos szivárgásdetektálás
Ultrahangos szivárgásdetektálás
Ultrahangos szivárgásvizsgálatUltrahangos szivárgáskeresésUltrahangos szivárgásvizsgálat
Szivárgás detektálás

Felkeltettük az érdeklődését?

 
Hozzászólás, kérdés vagy ajánlatkérés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégáink a lehető legrövidebb időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségei egyikén. 
Előző hónap Február 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 5 1 2
week 6 3 4 5 6 7 8 9
week 7 10 11 12 13 14 15 16
week 8 17 18 19 20 21 22 23
week 9 24 25 26 27 28 29

Hírlevél feliratkozás

Partnereink

Magyar Ipari Karbantartók Szervezete
Európai TPM Intézet
 
Performance Storyboard
 
Elektrovillszer
 
Distribuitorul în România a filmului sensibil la presiune Fujifilm Prescale este firma A.A. Stádium Kft. (Srl.) Ungaria.