A.A. Stádium Kft. - TPM, Lean, műszaki diagnosztika

Szaktudás
Tapasztalat
Dinamizmus

Ultrahangos szivárgásdetektálás

Ultrahangos szivárgásdetektálásUltraprobe 9000 ultrahangos szivárgásdetektáló műszerünk sokoldalúan használható mindenféle gáz- és gőz szivárgás, valamint elektromos rendellenességek kimutatására, lokalizálására.
A műszer működési elve nagyon egyszerű: a fent említett jelenségek közben ultrahang keletkezik, amit a műszer érzékel, és egyrészt hallható hanggá, másrészt egy digitális kijelzőn egy mért eredménnyé alakítja. Az eredmények természetesen a műszer memóriájába elmenthetők, így azokat az adott berendezéshez kapcsolva gépállapot trend elemzésre van lehetőség.


Mi mindenre használható az ultrahangos szivárgásdetektálás?

Gázszivárgások: bármelyik gáz, beleértve a levegőt is, turbulenciát generál, amikor szűk nyíláson keresztül áramlik. Az Ultraprobe nem gázspecifikus, mint sok más érzékelő, hanem hangspecifikus. A gázspecifikus érzékelők csak egyféle gázt képesek érzékelni, az Ultraprobe pedig bármiféle gázszivárgást, mivel ez a szivárgás során keletkezett turbulencia magasfrekvenciás zaját érzékeli.

Az ultrahangos szivárgásvizsgálat - természetesen ha ki is javítják a fellelt hibákat - egy nagyon gyorsan megtérülő befektetés. A sűrített levegős rendszer szivárgási helyein át távozó energiahordozó hosszú távon jelentős veszteségforrás, mely egy egyszerű, a vizsgált terület és rendszer nagyságától függően fél-, vagy egy napos szivárgásvizsgálatot követően könnyedén megszüntethető.

Ultrahangos szivárgáskeresőnk alkalmas mindenféle gáz szivárgását érzékelni, így segítségével jelentős tűz- és robbanásveszély is elhárítható. 

A szivárgásvizsgálat jellegzetes felhasználási területei:

  • Kazánok, hőcserélők
  • Kondenzátorok, hűtők
  • Csővezetékek, tartályok, szelepek
  • Vákuum kemencék
  • Gőzcsapdák

Elektromos problémák: az Ultraprobe 9000 egyaránt használható alacsony (15 kV alatti), közepes (15-115 kV) és magasfeszültségű (115 kV felett) rendszereknél. Amikor a magasfeszültségű vezetékeken az elektromosság megszökik, vagy amikor egy elektromos csatlakozás résén "átugrik", a környező levegőmolekulákat gerjeszti, eközben ultrahang keletkezik.

Felhasználási területek:

  • Korona- és ívkisülésnél
  • Szivárgási áramnál
  • Kúszóáram képződésnél (szigetelőanyagok; transzformátorok, relék; kábelek, gyűjtősínek; csatlakozódobozok esetén)

Mechanikai problémák: A módszer alkalmas különböző mechanikai jellegű problémák észlelésére, mint például a csapágyhibák, azonban ilyen jellegű meghibásodások észlelésére véleményünk szerint a rezgésvizsgálat lényegesen célravezetőbb eszköz.

 

Hívjon most!

Vincze János
+36-20/958-7848
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ultrahangos szivárgásdetektálás
Ultrahangos szivárgásdetektálás
Ultrahangos szivárgásvizsgálatUltrahangos szivárgáskeresésUltrahangos szivárgásvizsgálat
Szivárgás detektálás

Felkeltettük az érdeklődését?

 
Hozzászólás, kérdés vagy ajánlatkérés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégáink a lehető legrövidebb időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségei egyikén. 
Előző hónap Április 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 14 1 2 3 4 5
week 15 6 7 8 9 10 11 12
week 16 13 14 15 16 17 18 19
week 17 20 21 22 23 24 25 26
week 18 27 28 29 30

Hírlevél feliratkozás

Partnereink

Magyar Ipari Karbantartók Szervezete
Európai TPM Intézet
 
Performance Storyboard
 
Elektrovillszer
 
Distribuitorul în România a filmului sensibil la presiune Fujifilm Prescale este firma A.A. Stádium Kft. (Srl.) Ungaria.