A.A. Stádium Kft. - TPM, Lean, műszaki diagnosztika

Szaktudás
Tapasztalat
Dinamizmus

Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Ma
Categories
Kategóriák szerint
Felsővezetői képzés
Esemény kezdő dátuma:  2017. Május 03. , Szerda
Esemény befejező dátuma:  2017. Május 04. , Csütörtök

AAS logo transtrenora logo

Nagysikerű vezetői képzéssorozatunk folytatása!

Felsővezetői képzés

FELSŐVEZETŐK ESZKÖZTÁRÁNAK FEJLESZTÉSE: Fejlett vezetői készségek és a Lean által nyújtott termelési paradigmaváltás


2 napos TESTRESZABOTT tréning és workshop

2017. május 3-4., szerda-csütörtök

Airport Hotel Stáció****, 2220 Vecsés, Széchenyi u. 20. 

 

 

Miért szervezzük a képzést?

Két év alatt 12 alkalommal ~250 fő részvételével rendeztük meg művezetői tréningünket, miközben az érdeklődés a vállalatok részéről továbbra is töretlen. Azért álmodtuk meg ezt a képzést, mert úgy gondoltuk, hogy a vállalatok körében manapság oly nagy népszerűségnek örvendő Lean bevezetés kulcsfigurái a művezetők, középvezetők.


Ám a művezetők képzése során a kollégák elmondása, beszámolói, illetve saját tapasztalatok alapján arra jutottunk, hogy magasabb szinten, a felső vezetők körében sem oldódott még meg minden probléma vagy nehézség. Kaptunk olyan információkat, amelyek szerint a Lean értelmezése magasabb vezetői szinten sem mindig egységes, illetve a művezetők közül többen bátorítottak minket arra, hogy a nekik bemutatott vezetési módszereket feletteseik felé is próbáljuk meg közvetíteni.


A képzés megalkotása során napjaink jellemző trendjei is útmutatóul szolgáltak. A Lean bevezetése, vagy éppen a piaci, működési környezet gyakori változásai, a külső-belső környezet kihívásai a jellemzők. A vezetői határozottság és képzettség alapozhatja meg az ezekre adott gyors és körültekintő válaszokat. A képzés célja, hogy négy kulcskompetencia – KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ, KONFLIKTUSKEZELÉS, PROBLÉMAMEGOLDÁS -, valamint a LEAN SZAKMAI HÁTTÉRTUDÁS elméleti és gyakorlati hátterét feldolgozva teremtse meg a vezetői önismeretet és a saját munkahelyi válaszok továbbgondolását, – felsővezetői szinten, interaktív módon, életből merített eseteken keresztül.

 

Hogyan, milyen ismereteket szeretnénk közvetíteni?

A fentiek fényében dolgoztuk ki a felső vezetői képzésünk tematikáját.


Napjaink modern iparában a felső vezetők számára elengedhetetlenül fontos, hogy mélyebb Lean ismeretekkel rendelkezzenek, hogy a Lean eszközök alkalmazásán túl a mindennapos döntéseknél is igazi "Leanesként" léphessenek fel. Ezért a Lean képzésük, képzettségük megszerzése során elsajátított tudást szeretnénk kibővíteni


A LEAN HÁTTÉRTUDÁS AZON ELEMEIVEL, AMELYEK SEGÍTENEK MEGDÖNTENI, MEGKÉRDŐJELEZNI AZ ÉRVÉNYBEN LEVŐ GYÁRTÁSI PARADIGMÁKAT.


Továbbá célunk a képességek, készségek fejlesztésével, biztosítani azokat az eszközöket, azt a szemléletet, amelyek az uralkodó 20..40 éves vezetési elvek helyébe


A LEGKORSZERŰBB VEZETÉSI MEGKÖZELÍTÉSEKET HELYEZI HOGY KÉPES LEGYEN HATÉKONYAN TÁMOGATNI  A 100 ÉVES GYÁRTÁSI PARADIGMÁKKAL SZAKÍTÓ LEAN MEGKÖZELÍTÉST.


Továbbá, egy olyan rendszer működéséhez, amelynek alapja az emberi erőforrás megbecsülése (fizikai és szellemi szinten), elengedhetetlenek a team menedzsmentben jártas, delegálási feladatokban, érzelemmentes kommunikációban, motiválásban vagy éppen példamutató problémamegoldási stílusban gyakorlott vezetői kör.


Gyakorlatorientált képzésünkben a felsorolt pontokban kívánunk segítséget nyújtani, feladatok csapatmunkában történő megoldásán, közös tanuláson, tapasztalat- és tudás-megosztáson keresztül.


Ma már egy felső vezetőnek nem elegendő ismernie a Lean eszközeit és módszereit, tudnia kell, hogy a Lean egy alternatív gyártási paradigma és a legmodernebb vezetési elvek által meghatározott termelési szemlélet!

Ebben segít képzésünk. Testreszabott, mert nem "konzervet" kínál, hanem a jelentkezők által kitöltött kérdőív kiértékelése alapján állítjuk össze a pontos tematikát a következő témacsoportokon belül:

Részletes tematika:

1. Hatékony kommunikáció:


Kommunikáció:
Amikor kommunikálunk, információt, gondolatot, érzést akarunk megosztani másokkal.  A vezető ideje jelentős részét kommunikációval tölti, amivel nem csak saját magát képviseli, hanem azt a szervezetet, egységet is, amit irányít. Minden megszólalásának (és meg nem szólalásának) nagy a jelentősége és a felelőssége.


Témák a kommunikáció témakörében – vezetői képességek:
Verbális – non-verbális kommunikáció; Testbeszéd; Én-képünk és a kommunikációnk; Egyértelmű feladat megfogalmazás; Egyirányú - kétirányú kommunikáció; Holdudvar effektus; Coach szemléletű vezetés: értő hallgatás.


Témák a kommunikáció témakörében – Lean:
A kommunikáció fontossága a Leanben, információ-megosztás, transzparencia, hatékony kommunikációs utak, hogyan szolgálja a kommunikációs a Just in Time-ot.

Az előadók:

Nagy Nóra (Trenóra Bt.) és

Péczely György (A.A. Stádium Kft.)

Kommunikációs tréning és Lean képzés karöltve, személyiségfejlesztés és szemléletfejlesztés egy helyen!


2. Eredményes motiválás:


Motiváció:
Az ösztönzés mindig is a legfontosabb és a legnehezebb vezetői feladat volt. A motiváció keretében azt vizsgáljuk, hogy az emberek döntéseit milyen tényezők befolyásolják, különös tekintettel a munkateljesítményre. 


Témák a motiváció témakörében – vezetői képességek:
Motivációs elméletek üzenetei a mának; Pozitív –negatív motiváció; Toborzás helyett megtartás: de hogyan? ; Megfelelő ember a megfelelő helyen; X és Y generáció motiválása; Delegálás; Visszajelzések adása

Témák a motiváció témakörében – Lean: A Lean bevezetésének motivációs hatásai, hogyan befolyásolja, befolyásolhatja a dolgozók hozzáállását a Lean?

3. Konfliktuskezelés:


Konfliktuskezelés:
A konfliktushelyzetekben általában kellemetlenül érezzük magunkat. Szeretnénk a bennünk lévő feszültséget csökkenteni. Mit és mennyit tehet azért a munkahelyi vezető, hogy a munkahelyi konfliktushelyzetek elsimuljanak?


Ízelítő a konfliktuskezelés témaköréből:
Mennyire üldözzük a konfliktusokat? ;Erőszakmentes kommunikáció – asszertív kommunikáció; A konfliktuskezelés lépései; Konfliktuskezdeményezés vagy elkerülés?; Mi a "gyerek-én" és a "szülő-én", hogyan kapcsolódik ezekhez a "felnőtt-én"?


Témák a konfliktuskezelés témakörében – Lean:
A konfliktusok eredete személyes és vállalati szinten. Hogyan generálják a vállalati rendszerek a konfliktusokat, hogyan azonosíthatók ezek a mechanizmusok és mit tehetünk? Milyen válaszokat nyújt a Lean?


4. Problémamegoldás:


Problémamegoldás:
A munkaszervezet életében a fejlődés, továbblépés egyik fontos eleme a problémák felismerése, kezelése, megoldása. Gyakran spontán módon oldunk meg problémákat, de egy komplex kérdés esetén hasznos, ha törekszünk a tudatos módszerekre.


Problémamegoldás kapcsán a következő területek kerülnek feldolgozásra: "
Ba" (japán szó, ami egy olyan helyet jelent, ahol a munkatársak megoszthatják egymással tapasztalataikat) mint a problémamegoldás színtere; Lépésről lépésre haladva; Ki viseli a kalapot?


Témák a problémamegoldás témakörében – Lean:
A termelési problémák fő oka, a hatékonysági paradigma feloldása. Mit érthetünk hatékonyság alatt, ez milyen hatást gyakorol a termelési rendszereinkre, milyen összefüggést mutat a pénzügyi rendszereinkkel? Miért, hogyan keletkezik a készlet, mit tehetünk? Egyáltalán, mit érthetünk az alatt a kifejezés alatt, hogy Lean?

jelentkezem


Tanuljon Ön is a legjobbaktól, ne érje be kevesebbel!

 

Időpont: 2017. május 3-4., szerda-csütörtök

Szervező: Trenóra Bt és A.A. Stádium Kft.

Helyszín: Airport Hotel Stáció****, 2220 Vecsés, Széchenyi u. 20.

Jelentkezési határidő: 2017. április 27., csütörtök


A tréning ellenértéke 57 eFt + ÁFA részvételi díj + 8 eFt + ÁFA étkezés / fő / nap (130 eFt a teljes képzésre/fő). 

Az ár tartalmazza a képzési anyagok, az ebéd, illetve frissítők költségét. Szállásfoglalás felár ellenében kérhető.

A kitöltött jelentkezési lapokat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk 2017. május 12., péntek délig.

Kérdés esetén keresse Pataki Tímea kolléganőnket Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a 20/989-41-28-as telefonszámon.

Kinek ajánljuk a képzést?

Felső vezetőknek, termelési vezetőknek/igazgatóknak, műszaki vezetőknek/igazgatóknak, kontrolling vezetőknek/igazgatóknak.

Milyen ismeretekkel gazdagodhat?

Fejlesztheti vezetői képességek (kommunikáció, motiváció, konfliktuskezelés, problémamegoldás) terén szerzett képességeit, elmélyítheti Lean irányú szaktudását, megismerheti a Lean gyártási paradigmáját.

A tréninget vezetik:

Nagy Nóra - Trenóra Bt.

Nóra 2004 éve dolgozik trénerként, szervezetfejlesztési tanácsadóként és coachként. Korábbi életszakaszaiban tanár, majd egy nemzetközi bank kommunikációért felelős közgazdásza volt. Jelenlegi munkáiban ötvözi az előző területek tapasztalatait: az ismeretátadást és az üzleti kommunikációt. Trénerként a rugalmas, egyénre szabott irányt képviseli. Felismerte, hogy egy vezetői képzésen is ott ül az egyén a maga konfliktusaival, kommunikációs nehézségéivel, stresszel teli életformájával, így alakultak ki a tréningek komplex tematikái. A termelői szférában és középvezetők képzésében otthonosan mozog. Coachként a szupervízió alapú iskolát képviseli.

Péczely György - A.A. Stádium Kft.

György az A.A. Stádium Kft. ügyvezetője, TPM, Lean és hozzájuk kapcsolódó módszerek bevezetésének támogatásával foglalkozik. Kisebb, egy telephelyre vonatkozó bevezetésektől kezdve nagyméretű több telephelyet érintő fejlesztési programokban vesz részt Magyarországon. Olyan kiváló, nagy múltú vállalatokkal dolgozott/dolgozik együtt, mint a Sanofi, General Electric, Schott, Bosch, Jabil, Pick.

Hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres előadója, aki nem csak alkalmazója, de kutatója is a Lean, TPM vállalati kultúra fogalomköröknek. 2012-ben jelent meg társszerzőként a Lean3 című könyve, amely az első magyar nyelven, hazai tapasztalatok alapján íródott könyv a témában.

 

Előző hónap Május 2017 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 18 1 2 3 4 5 6 7
week 19 8 9 10 11 12 13 14
week 20 15 16 17 18 19 20 21
week 21 22 23 24 25 26 27 28
week 22 29 30 31

Közelgő események

Hírlevél feliratkozás

  
Depository

Partnereink

Magyar Ipari Karbantartók Szervezete
Európai TPM Intézet
 
Performance Storyboard
 
Elektrovillszer
 
Distribuitorul în România a filmului sensibil la presiune Fujifilm Prescale este firma A.A. Stádium Kft. (Srl.) Ungaria.