A.A. Stádium Kft. - TPM, Lean, műszaki diagnosztika

Szaktudás
Tapasztalat
Dinamizmus

Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Ma
Categories
Kategóriák szerint
Lean kontrolling nyílt képzés
Esemény kezdő dátuma:  2017. December 13. , Szerda
Esemény befejező dátuma:  2017. December 14. , Csütörtök

Lean kontrolling Nyílt képzés

logo AAS
KONTROLLING A LEANBEN,
LEAN A KONTROLLINGBAN

2017. december 13-14.

2 napos workshop

Airport Hotel Stáció****
2220 Vecsés, Széchenyi u. 20.

kep

Ha a Lean filozófiához való hozzáállását vizsgáljuk, két féle ember létezik: aki hisz benne, és akit meg kell róla győzni. Utóbbi kategóriába tartoznak a Lean programot indító, majd attól eredményeket váró vezetők is. Akik nem elégednek meg a fejlődést bemutató szép fotókkal, vagy a gyártási átfutási idő lerövidülésével, hanem konkrét pénzügyi eredményeket kérnek számon..

Ez az igény legalább négy szempontból okozhat fejtörést:

 • A Lean szakember, aki kiválóan tudja, hogy milyen elemzési módszerekkel áshat egy probléma mélyére és legalább ennyire jártas a megoldásokban is. De, amikor a pénzügyi megtérülés kalkulációkhoz ér, bizony előfordul, hogy eltanácstalanodik. Mert az ő szakmája nem arról szól, hogy számviteli adatokkal zsonglőrködjön.
 • A kontrolling szakember pedig egy Lean fejlesztés háttérszámításaiba belecsöppenve a szokásosnál gyakran összetettebb feladatokkal találkozik, amelyek megoldásához a termelési folyamatok mély ismerete elengedhetetlen. Ám ez neki eddig nem volt a feladata, nem is kérte korábban senki, hogy a gyártás minden csínját-bínját ismerje..
 • Ha a fejlesztések elmaradnak. A Lean/termelési szakember nem rendelkezik olyan pénzügyi eszköztárral, amely segítségével minden kétséget kizáróan meg tudna indokolni egy fejlesztést. E közben a kontrolling szakember nem rendelkezik olyan termelési ismeretekkel, amely segítségével minden kétséget kizáróan ki tudná utólag számítani egy-egy átalakítás hozadékait. Az előbbi esetben el sem indul-, a második esetben pedig a pontatlan utókalkulációk miatt megáll a Lean alapú fejlesztés.
 • Ha a fejlesztések öncélúvá, megalapozatlanná válnak. Abban az esetben, ha nem sikerül megfelelő pénzügyi indokokkal alátámasztani egy fejlesztést, vajon mi biztosítja, hogy tényleg a legégetőbb problémát sikerül megoldani? Mi garantálja, hogy az erőforrások felhasználása optimális, honnan tudhatjuk, hogy a munka tényleg eredményekre vezet majd? Gondoljunk csak a csomagolóanyag fejlesztések klasszikus mintájára. Egy olcsóbb csomagolóanyag mellett dönt a vállalat, mert ezzel jelentős anyagköltséget spórolhat. Ugyanakkor a gyengébb anyag miatt a gépi teljesítmény romlik, a selejtarány nő, műszaki hibák jönnek elő, amit túlórával lehet kompenzálni. Az "olcsóbb" megoldás hozadéka, így már igen kétségessé válik.

Az iparvállalatok többsége termelő területein alkalmazza a Lean filozófia elemeit és egyes eszközeit. A gyártóterületek Lean elvű működése új kihívásokat támaszt a teljes szervezet, így a termelés elszámolás és kontrolling területek felé is. Hogyan építhetjük be az új megközelítéseket a mindennapi munkába és felelhetünk meg ezeknek az elvárásoknak?

Hogyan biztosíthatjuk azt, hogy ne öncélú fejlesztéseket, hanem a vállalat eredményességét szolgáló célzott, pénzügyi szempontból is megalapozott munkát végezzen a Lean csapat? Hogyan biztosítható, hogy a tulajdonosok és a pénzügyi vezető számára a fejlődéshez felhasznált erőforrások ne felesleges költségként, hanem megtérülő befektetésként jelentkezzenek?

Hogyan alakítsunk ki a közös célok elérését segítő rugalmasan együttműködő rendszereket?
Ebben segít 2 napos workshopunk.

A workshop során a Lean és kontrolling szemlélet hasonlóságairól, elvi és gyakorlati kapcsolódási pontjairól szerezhet ismereteket. Esettanulmányokon, gyakorlati feladatokon keresztül mérheti fel a vállalatánál folyó Lean és kontrolling tevékenység jelenlegi együttműködését és kaphat segítséget annak fejlesztésére.

Időpont: 2017. december 13-14., kedd-szerda

Jelentkezési határidő:: 2017. december 8., péntek

Szervező: A.A. Stádium Kft.

Helyszín: Airport Hotel Stáció****, 2220 Vecsés, Széchenyi u. 20.

Előadó:

Péczely György - ügyvezető, A.A. Stádium Kft.

Kinek ajánljuk a képzést?

A Workshopot termelési vezetők, kontrolling szakemberek, és a vállalat Lean működésének kulcsszereplői számára állítottuk össze.

Azoknak ajánljuk, akik szeretnék megérteni a Lean és kontrolling kapcsolódási pontjait, beemelni a pénzügyi szemléletet a mindennapi termelési gondolkodásmódba és veszteségmentes működési gyakorlatot kialakítani a kontrolling szakterületén is.

Milyen ismeretekkel gazdagodhat?

Olyan elvek és gyakorlati megközelítések használatára tanít a workshop, melyeken keresztül elérhető, hogy a kontrolling a Lean fejlődés motorjává, a Lean pedig a pénzügyi szemlélet üzemi bástyájává váljon.

A workshop fő céljai:

 • Felhívni a figyelmet a pénzügyi tudatosság fontosságára a vállalat Lean működésében.
 • Bemutatni, hogy a Lean módszerei miként alkalmazhatók kontrolling feladatokra, valamint a kontrolling kalkulációk hogyan nyújtanak segítséget a Lean fejlesztések értékelésében.
 • Olyan elvek és gyakorlati megközelítések használatára tanít a workshop, melyeken keresztül elérhető, hogy a kontrolling a Lean fejlődés motorjává, a Lean pedig a pénzügyi szemlélet üzemi bástyájává váljon.
 • Segítséget nyújtani a résztvevőknek abban, hogy
  • A kontrolling szervezetben a Lean folyamatot támogató proaktív gondolkodásmódot, a termelő területeken pedig pénzügyi szemléletet terjesszenek el.
  • Példák segítségével átlássák, hogy az egyes Lean módszerek, eszközök alkalmazása mely termelékenységi és költség mutatókra lehetnek hatással.
  • o Esettanulmányokon keresztül megismerjék, hogy a Lean bevezetési folyamat mely pontjain van szükség a két szakterület kooperációjára.

A workshop alatt a rövid elméleti alapozó részek mellett a megszerzett tudást esettanulmányok és gyakorlati feladatmegoldás során mélyítjük el.

Tematika:

 1. Lean és kontrolling alapok, célok
 2. Lean-kontrolling mini audit
 3. Lean számvitel szimulációs gyakorlat, benne:
  1. Értékáram elemzés (VSM)
  2. Megtakarítási projektek
  3. Lean fejlesztések rövid távú pénzügyi hatásai
  4. Egy komplex megközelítés az eredményesség vizsgálatára
 4. Lean bevezetési folyamat kontrolling szemszögből
  1. Szabványok - az üzemi folyamatok kontrollálására
  2. Vizualizáció, vizuálmenedzsment - az üzemi teljesítmény követésére
 5. Számviteli folyamatok fejlesztése Lean módszerekkel - gyakorlat

 

A részvétel díja: 2nap* (57 eFt részvételi díj + 8 eFt étkezés)+ÁFA/fő, amely ár tartalmazza a résztvevő ebédjét, szünetbeli ellátását és az oktatási anyagokat is. Számlázáskor az étkezés és a részvételi díj külön soron kerül feltüntetésre. Az étkezést terhelő adó bevallása és megfizetése a megrendelőt terheli.

Jelentkezni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet a jelentkezési lap kitöltésével. Esetleges további kérdéseivel keresse Pataki Tímea kolléganőnket a +36209894128-as telefonszámon, vagy a fenti e-mail címen.

jelentkezem

Előző hónap December 2017 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 48 1 2 3
week 49 4 5 6 7 8 9 10
week 50 11 12 13 14 15 16 17
week 51 18 19 20 21 22 23 24
week 52 25 26 27 28 29 30 31

Hírlevél feliratkozás

  
Depository

Partnereink

Magyar Ipari Karbantartók Szervezete
Európai TPM Intézet
 
Performance Storyboard
 
Elektrovillszer
 
Distribuitorul în România a filmului sensibil la presiune Fujifilm Prescale este firma A.A. Stádium Kft. (Srl.) Ungaria.