A.A. Stádium Kft. - TPM, Lean, műszaki diagnosztika

Szaktudás
Tapasztalat
Dinamizmus

Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Ma
Categories
Kategóriák szerint
Lean mérnök és koordinátor képzés (2+2+1 nap)
Esemény kezdő dátuma:  2017. Október 03. , Kedd
Esemény befejező dátuma:  2017. Október 04. , Szerda
AAS_Logo

LEAN MÉRNÖK ÉS KOORDINÁTOR KÉPZÉS

2017. október 3-4., 17-18. és november 7.


Miért érdemes eljönni képzésünkre?

 • Tapasztalt, széles látókörrel rendelkező Lean koordinátort vagy mérnököt találni korántsem könnyű feladat. Az okok taglalása nélkül is biztosan kijelenthető, hogy ez jó pár hónapot, de akár éveket is igénybe vehet és gyakran igen költséges. Kézenfekvő megoldás tehát, hogy fejlesszük kollégáinkat, neveljük ki saját szakembereinket. Természetesen egy ötnapos képzéstől sem lesz senki gyakorlott profi, de sokkal könnyebbé válik majd a fejlődés fő vonalainak meghatározása, felgyorsítása, az elindulás a helyes irányba.
 • Tapasztalataink szerint a Lean szemléletről és a hozzá kapcsolódó eszközökről rendkívül vegyes kép él az ipar szemében. Egyes cégeknél a dolgozói ötletrendszer kialakítása, területi veszteségcsökkentő projektek, vagy akár "egy kis rendrakás" is Lean bevezetésnek minősül, míg gyakran hiányzik az átfogó, folyamat szemléletű gondolkodás. A képzés segít a Lean gondolkodásmód megértésében, eszközrendszerének és azok kapcsolódási pontjainak átfogó megismerésében.
 • A Lean szakember számára elengedhetetlenül fontos a szakmai vakság elkerülése, megelőzése. Ehhez elengedhetetlen a gyakori kitekintés, más vállalatok jó gyakorlatainak megismerése. Tapasztalatink szerint a hazai Lean szakembereknek jó, ha évente egy-két alkalommal nyílik erre lehetősége. Úgy alakítottuk ki képzési tematikánkat, hogy az a Lean módszerek alkalmazási lehetőségeinek széles spektrumát mutassa be.
 • Mert képzésünkön rávilágítunk a szépen csengő Lean alapelvek mögött húzódó nehézségekre. Ezzel a résztvevők olyan tudással gazdagodhatnak, amellyel a gyakorlati problémák leküzdése, megoldása, a kollégák meggyőzése lényegesen könnyebbé válhat.
Kocka


Kiknek ajánljuk?
Azoknak a szakembereknek, akik cégük folyamatos fejlődéséért felelősek, különös tekintettel az alábbiakra:

 • Új reménységek: olyan nemrégiben végzett szakemberek, akik a jövőjüket cégük termelési rendszerének fejlesztésében, működtetésében képzelik el.
 • Lean mérnökök: A Lean vezetők segítői jellemzően kevésbé mély ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkeznek, így számukra különösen hasznos lehet a képzés.
 • Lean vezetők: hiszen fejlődni, új dolgokat tanulni mindig lehet.
 • TPM koordinátorok: A TPM a Toyota termelési rendszerének részeként alakult ki és napjainkban is szorosan összefonódik a Leannel.
 • Vezetés: A stratégiai döntések és a fejlődés fő irányvonalainak meghatározása a felsővezetés feladata, melyben könnyebbséget jelenthet a Lean gondolatkör mélyebb ismerete.
A képzés témái:
 • A Lean kialakulása, alapelvei, veszteségszemlélete
 • Az 5S szerepe és bevezetésének folyamata
 • A fő veszteségforrások felismerése (Gemba, értékáram felmérése)
 • A Just in Time és eszközrendszere
 • SMED (Single Minute Exchange of Die) – Az átállási idők csökkentése
 • Értékáram elemzés (Value Stream Mapping) és a fejlődés fő irányvonalainak meghatározása
 • A TPM (Total Productive Maintenance) pillérei és bevezetése
 • Projektmenedzsment és csapatmunka ismeretek
 • + Az egyes blokkok közt a résztvevők házi feladatot kapnak

TEMATIKA

TEMATIKA

Előadó: Péczely Csaba - TPM, LEAN, CMMS tanácsadó/ A.A. Stádium Kft.

Hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres előadója, aki nem csak alkalmazója, de kutatója is a Lean, TPM, vállalati kultúra fogalomköröknek. 2012-ben jelent meg társszerzőként a Lean3 című könyve, amely az első magyar nyelven, hazai tapasztalatok alapján íródott kiadvány a témában.
2006 óta támogatja a TPM, a Lean és a hozzájuk kapcsolódó módszerek bevezetését multinacionális vállalatok gyáraiban. Kisebb, egy telephelyre vonatkozó projektektől kezdve nagyméretű, több telephelyet érintő fejlesztési programokban vesz részt Magyarországon. Olyan kiváló, nagy múltú vállalatokkal dolgozott/dolgozik együtt, mint a Nestlé, Knorr Bremse, SCHOTT, Linamar, Haldex Partner in Pet Food.

 

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Időpont:

2017. október 3-4., 17-18. és november 7.

Jelentkezési határidő:

2017. szeptember 28., csütörtök 16:00 óra

Helyszín:

Airport Hotel Stáció****

Cím (+ térkép link) :

2220 Vecsés, Széchenyi u. 20.

Parkolás:

A hotel parkolójában, a rendezvényre hivatkozva

(A belépéskor kapott vonalkóddal, kérjük, a recepciónál igényelje a díjtalan kilépésre jogosító kódot)

Részvételi díj:

A jelentkezési lapon található díjszabás szerint

Jelentkezési lap letöltése:jelentkezem3

Kitöltött jelentkezési lapját az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk.

A rendezvénnyel kapcsolatos egyéb kérdéseivel forduljon bizalommal Pataki Tímea rendezvény koordinátor kolléganőnkhöz. (Tel: 20/989-41-28)

*A programváltozás jogát fenntartjuk

Előző hónap Október 2017 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 39 1
week 40 2 3 4 5 6 7 8
week 41 9 10 11 12 13 14 15
week 42 16 17 18 19 20 21 22
week 43 23 24 25 26 27 28 29
week 44 30 31

Hírlevél feliratkozás

  

Partnereink

Magyar Ipari Karbantartók Szervezete
Európai TPM Intézet
 
Performance Storyboard
 
Elektrovillszer
 
Distribuitorul în România a filmului sensibil la presiune Fujifilm Prescale este firma A.A. Stádium Kft. (Srl.) Ungaria.