A.A. Stádium Kft. - TPM, Lean, műszaki diagnosztika

Szaktudás
Tapasztalat
Dinamizmus

Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Ma
Categories
Kategóriák szerint
5S üzemi Workshop Villeroy&Boch Magyarország Kft.-nél (Hódmezővásárhely)
Esemény kezdő dátuma:  2017. Március 29. , Szerda
Esemény befejező dátuma:  2017. Március 30. , Csütörtök

MEGHÍVÓ


5S workshop a

Villeroy & Boch Magyarország Kft.-nél


Látogasson el a Villeroy & Boch Magyarország Kft. hódmezővásárhelyi gyárába és vegyen részt az 5S kialakításában, fejlesztésében!


Időpont: 2017. március 29-30., szerda-csütörtök (8:00 – 17:00)

Helyszín: Villeroy & Boch Magyarország Kft., Hódmezővásárhely, Erzsébeti út 7.

Workshop vezető: Péczely Csaba, A.A. Stádium. Kft. – TPM-csoport vezető

Maximális létszám: 18 fő

Jelentkezési határidő: 2017. március 24., péntek 12:00Vegyen részt workshopunkon és ismerkedjen meg az 5S bevezetés lépéseivel, kapcsolódjon be ötleteivel és tapasztalataival az 5S kialakításának folyamatába, vegyen részt a gyakorlati megvalósításban és mélyítse el tudását.

A résztvevők a képzési anyagot összefoglaló dokumentumon túl sablonokat is kapnak, amelyek segítségével a munkahelyükön is alkalmazni tudják majd az elhangzottakat.


Mi is az az 5S? Miben tud Önnek és cégének segítségére lenni?

Az 5S egy módszer, mely megoldást ad arra, hogy hogyan alakítsunk ki egy tiszta, rendezett és biztonságos munkahelyet, a veszteségek eltávolításával és az rendellenességek láthatóvá tételével, miközben dolgozóinkat is bevonjuk a munkafolyamatok egyszerűsítésébe. Az 5S öt S-sel kezdődő japán szó rövidítése, melyek a következők:

 • Seiri: A szükségtelen tételek eltávolítása, a hiányzók pótlása
 • Seiton: A szükséges elemek optimális helyének kijelölése
 • Seiso: Nem csak takarítás, de a szennyezőforrások okainak feltárása is
 • Seiketsu: Az elért eredmények fenntartása, vizualizációja
 • Shitsuke: Az 5S beépülése a mindennapokba


Az 5S a legtöbb modern termelési rendszer alapja, hiszen célja a hatékony munkavégzés feltételeinek megteremtése, sztenderdizálása és a folyamatos fejlődés biztosítása.


Kiknek ajánljuk?


Mindenkinek! Úgy gondoljuk, hogy a mindennapi működés alapja egy jól átgondolt 5S bevezetése és megteremtése a termelő területeken és az irodákban egyaránt. A workshopra nemcsak a termelési, a karbantartási és a műszakvezetőket várjuk, hanem az irodai területek vezetői és dolgozóit, valamint mindenkit, aki elkötelezett és tettre kész a folyamatos fejlődés terén.


A workshop témái:

 • Az 5S szerepének és bevezetési folyamatának megismerése
 • 5S minta állapot kialakítása egy termelő és egy "fél-irodai" területen
 • A szabványosítás eszközeinek használata az elért állapot fenntartására
 • A vizuálmenedzsment alkalmazása a rendellenességek azonnali láthatóvá tételéhez
 • A dolgozók bevonása
 • A fenntartás és a folyamatos fejlődés biztosítása
 • Résztvevő cégek tapasztalatainak, jó gyakorlatainak megosztása

Villeroy & Boch Magyarország Kft.


Az egykori Alföldi Porcelángyár ma már a Villeroy & Boch Magyarország Kft. nevet viseli, miután az 1992-ben lezajlott privatizáció során a közel 270 éves múltra visszatekintő német kerámia nagyhatalom, a Villeroy & Boch vásárolta meg a vállalatot. A társaságnál jelenleg 850 ember dolgozik. A társaság árbevétele 2014-ben 20,3 milliárd, míg 2015-ben 21,7 milliárd forint volt. A hódmezővásárhelyi cég fő eladási piacai Németország, Franciaország és a skandináv országok. Magyarországon az Alföldi és a Villeroy & Boch márkával van jelen a cég, és megközelítőleg 50 %-os a kerámiapiaci részesedése.

A Villeroy & Boch Magyarország Kft. nagy hangsúlyt fektet a fejlesztésre, így most már évente megközelítőleg 300-500 millió forintot fordít beruházásokra. Különösen fontosak és ezért kiemelt figyelmet élveznek a környezetvédelmi fejlesztések.Péczely Csaba – A.A. Stádium Kft.

Csaba TPM, Lean és hozzájuk kapcsolódó módszerek bevezetésének támogatásával foglalkozik. Kisebb, egy telephelyre vonatkozó bevezetésektől kezdve nagyméretű, több telephelyet érintő fejlesztési programokban vesz részt Magyarországon. Olyan nagy múltú vállalatokkal dolgozott/dolgozik együtt, mint pl. a Knorr Bremse, a Sanofi, a General Electric, a SCHOTT, a Bosch, a Jabil, vagy épp a Pick.
Hazai konferenciák rendszeres előadója, aki nem csak alkalmazója, de kutatója is a Lean, TPM, vállalati kultúra fogalomköröknek. Társszerzője a 2012-ben megjelent Lean3 című könyvnek, amely az első magyar nyelven, hazai tapasztalatok alapján íródott átfogó mű a témában.

A képzés díja összesen: 130 000 Ft+ ÁFA/fő, mely tartalmazza az oktatási anyagokat, a regisztrációs és étkezési díjakat (bekészítés + ebéd) 2 napra.

AKCIÓ! Ha most két főt regisztrál, a harmadik személy ingyenesen vehet részt a Workshopon!

A képzés költségeit tartalmazó számlát a képzést követően küldjük meg a résztvevőknek.


Szakmai kérdéseivel forduljon Péczely Csabához a +36-20-964-46-48-as telefonszámon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A rendezvényeinkkel kapcsolatos technikai kérdésekben Pataki Tímea kolléganőnk nyújt tájékoztatást a +36-20-989-41-28 telefonszámon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Előző hónap Március 2017 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3 4 5
week 10 6 7 8 9 10 11 12
week 11 13 14 15 16 17 18 19
week 12 20 21 22 23 24 25 26
week 13 27 28 29 30 31

Hírlevél feliratkozás

  

Partnereink

Magyar Ipari Karbantartók Szervezete
Európai TPM Intézet
 
Performance Storyboard
 
Elektrovillszer
 
Distribuitorul în România a filmului sensibil la presiune Fujifilm Prescale este firma A.A. Stádium Kft. (Srl.) Ungaria.