A.A. Stádium Kft. - TPM, Lean, műszaki diagnosztika

Szaktudás
Tapasztalat
Dinamizmus

Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Ma
Categories
Kategóriák szerint
Karbantartás Megelőzés Workshop
2014. November 26. , Szerda,  8:00

Karbantartás megelőzés, ki gondolná, hogy mindez jórészt HR és kommunikáció?


2014. november 26-án az Egyesült Királyságbeli DAK Consulting vezető tanácsadójával, Dennis McCarthyval tartottunk közös workshopot, melynek témája a karbantartás megelőzés volt. Ám a témamegjelölés műszaki íze ne tévesszen meg senkit. Egy új berendezés beszerzésének és beüzemelésének sikeressége legalább annyira - ha nem jobban - múlik a megfelelő kommunikáción, a szükséges oktatásokon és a projektben résztvevők felkészültségén, mint magán a műszaki tartalmon.

A rendezvényen résztvevők arról kaptak gyakorlatias információkat, hogy hogyan lehet egy új berendezés beszerzését, majd használatba vételét a lehető legzökkenőmentesebbé tenni. A karbantartási szakmai kérdéseken túl megismertek egy jól követhető tervet, mely tartalmazza, hogy mikor, kivel és milyen egyeztetésekre van szükség a későbbi nehézségek elkerülése és a könnyebb használhatóság érdekében és melyek a hasonló jellegű projektek buktatói. Nem is gondolnánk, hogy mennyi múlik egy beszállítóval való egyeztetésen és mekkora hozadéka van annak, ha ezen a végfelhasználók is jelen vannak ráadásul még egy nyelvet is beszélnek. Tanulságos példaként szolgáljon az alábbi video, melyben szemléltetett helyzet sokuk számára ismerős lehet.


Meghívó megtekintése

Karbantartás Megelőzés Korai Berendezés Menedzsment

(Early Equipment Management)

2014. November 26.

Airport Hotel Stáció**** superior Budapest 1 napos Workshop


 

A legtöbb vezető és mérnök találkozott már olyan gépberuházással, amely végül képtelen volt hozni a tőle elvárt eredményeket. Ahol gyakran még a műszaki szakemberek és a termelés folyamatos, hónapokig tartó jelenléte sem tudta biztosítani a problémamentes napi működést. A Karbantartás Megelőzés módszere pont az ilyen "magas karbantartási igényű", és drágán üzemeltethető berendezések "kialakulást" hivatott megelőzni.

dakacademyAASlogo

Dennis McCarthy (DAK Academy) és

 

Péczely György (A.A. Stádium Kft.),

avagy

 

az Egyesült Királyság és Magyarország talán legjobb Lean és TPM szakemberei egy helyen!

35 év termelékenység menedzsment tapasztalat
3 nemzetközileg elismert könyv, 1. hazai Lean könyv
170 vállalattal folytatott sikeres együttműködés


Tanuljon Ön is a legjobbaktól, ne érje be kevesebbel!

A workshop során Karbantartás Megelőzési módszereiről szerezhet gyakorlati ismereteket a gépbeszerzési vagy -felújítási folyamat egyes elemeivel kapcsolatban. Esettanulmányokon, gyakorlati feladatokon keresztül ismerkedhet meg a Karbantartás megelőzés technikáival. Segítséget kaphat tervezési sztenderdek, a gépspecifikációk elkészítésében, a döntési lehetőségek mérlegelésében, az élettartam költség menedzsmentjében, valamint a projekt- és kockázatmenedzsmentben.

Időpont: 2014. november 26.

Szervező: az A.A. Stádium Kft. Dennis McCarthy közreműködésével

Helyszín: Budapest Airport Hotel Stáció**** superior

Előadók:

Dennis McCarthy - DAK Consulting

Péczely György - A.A. Stádium Kft.

A Workshop nyelve

Előadások során (kb. az idő 30 %-a) - angol

A közös munkavégzés során (kb. az idő 70 %-a) - magyar

A Workshop ellenértéke 90.000 Ft + ÁFA / fő. Az ár tartalmazza képzési anyagok, az ebéd illetve frissítők költségét. Szállásfoglalás felár ellenében kérhető.

Jelentkezési LapKinek ajánljuk a képzést?

A Workshopot projekt/mérnökségi vezetők, mérnökök és vállalat működésének kulcsszereplői számára állítottuk össze. Azoknak ajánljuk, akik szeretnék jobban megérteni, hogy a gépberuházási projektek egyes fázisaiban hogyan lehet jó döntéseket hozni. Akik szeretnék elkerülni a "magas karbantartási költségeket" eredményező jellemző hibákat.

Milyen ismeretekkel gazdagodhat?

A workshop olyan gyakorlati projektmenedzsment, Lean, TPM és 6 Sigma eszközök használatára tanít, amelyekkel nagyban javítható a gépekhez kötődő beruházási projektek hatékonysága.

A workshop fő céljai:

 • Felhívni a figyelmet a karbantartás megelőzés fontosságára, valamint bemutatni, hogy a módszer miként alkalmazható a gépberuházással járó projektek során.
 • Bemutatni, hogy hogyan érdemes a berendezés tervezésére vonatkozó sztenderdeket elkészíteni. A sztenderdek hogyan használhatók a gyengepontok azonosítására, a beszállítók értékelésére és a velük folytatott együttműködés menedzselésére. Összességében, mikét csökkenthető a berendezés élettartam költsége.
 • Segítséget nyújtani a résztvevőknek abban, hogy
  • Új, azonnal alkalmazható ismereteket szerezzenek, amit a vállalatuknál is alkalmazni tudnak a gépberuházási projektek során.
  • Képesek legyenek hatékonyan összehasonlítani a beszállítókat és ki tudják közülük választania a megfelelőt.
  • Megismerjék az érték központú tervezési szemléletet, amely tervezési folyamat lépéseire alkalmazva biztosítja az alacsony berendezés élettartam költséget és a kiváló megtérülést.
A workshop alatt a rövid elméleti alapozó részek során a megszerzett tudást esettanulmányok és gyakorlati feladatmegoldás során mélyítjük el. A tematika részét képezi egy felmérés is, amely segítségével képet alkothat a vállalatánál alkalmazott megközelítés gyenge pontjairól, valamint a javasolt fejlődési irányokról.

A résztvevők a képzési anyag összefoglalón túl dokumentum sablonokat is kapnak, amelyek segítségével a munkahelyükön is alkalmazni tudják majd a Karbantartás megelőzés módszereit.

Tematika:

 • A workshop céljainak ismertetése
 • A beruházási projektek céljai, tipikus hibák és okok
 • Specifikáció elkészítése
  • A jelenlegi termelési struktúra alapján hogyan tervezhető meg a jövőállapot?
  • Hogyan fejleszthető tovább a specifikáció, hogy garantálja a megbízhatóságot, gyártási rugalmasságot és a folyamat irányíthatóságát.
  • Hogyan csökkenthető a berendezés élettartam költség?
  • A lépések, amelyeken keresztül biztosítható a hibátlan üzemelés már az első naptól.
 • Hatékony tervezési folyamat
  • A gyenge pontok azonosítása és fejlődési célok kitűzése.
  • Berendezés-tervezési sztenderdek kialakítása.
  • Tervezési lehetőségek felmérése.
  • Karbantartás megelőzés
  • Probléma megelőzés
  • A projekt értékének növelése
 • Projektirányítás
  • Hogyan kerülhetők ki azok a tipikus csapdák, amelyek az elhúzódó és költséges eszköz-beruházási projektek kialakulását okozzák?
  • Az eszközbeszállítók kiválasztása, a velük folytatott együttműködés
  • Mérföldkövek megtervezése
  • A tanultak összefoglalása, rögzítése
  • Az eszköz-beruházási projekt, mint a kultúraváltás katalizátora
 • Az akciók megtervezése
  • A jelenlegi eszközbeszerzési folyamatok felmérése
  • Fejlesztett projekt folyamat kialakítása
  • 100 napos akcióterv készítése
A workshopot vezetik:

Dennis McCarthy- DAK Consulting

DennisMcCarthyDennis Total Productive Maintenance (TPM - Termelékenységközpontú Karbantartás), Lean és Folyamatos Fejlesztési programok bevezetési támogatásával foglalkozik. Kisebb, egy telephelyre vonatkozó bevezetésektől kezdve nagyméretű több telephelyet érintő fejlesztési programokban vesz részt Európától, az USA-n át Kínáig és Indiáig. Olyan kiváló, nagy múltú vállalatokkal dolgozott/dolgozik együtt, mint a 3M, Ford, General Motors, GE, RHM and Dow Corning.

Nemrégiben jelent meg "Lean TPM a blueprint for change" (Lean TPM a változás módszere) című harmadik könyve, amely bemutatja, hogy a Lean és TPM módszerek kombinációja hogyan lehet a győztes gyártási stratégia kivitelezésének motorja.Péczely György - A.A Stádium Kft.

jPGyGyörgy TPM, Lean és hozzájuk kapcsolódó módszerek bevezetésének támogatásával foglalkozik. Kisebb, egy telephelyre vonatkozó bevezetésektől kezdve nagyméretű több telephelyet érintő fejlesztési programokban vesz részt Magyarországon. Olyan kiváló, nagy múltú vállalatokkal dolgozott/dolgozik együtt, mint a Sanofi, General Electric, Schott, Bosch, Jabil, Pick.

Hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres előadója, aki nem csak alkalmazója, de kutatója is a Lean, TPM vállalati kultúra fogalomköröknek. 2012-ben jelent meg társszerzőként a Lean3 című könyve, amely az első magyar nyelven, hazai tapasztalatok alapján íródott könyv a témában.
Előző hónap November 2014 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 44 1 2
week 45 3 4 5 6 7 8 9
week 46 10 11 12 13 14 15 16
week 47 17 18 19 20 21 22 23
week 48 24 25 26 27 28 29 30

Hírlevél feliratkozás

  
Depository

Partnereink

Magyar Ipari Karbantartók Szervezete
Európai TPM Intézet
 
Performance Storyboard
 
Elektrovillszer
 
Distribuitorul în România a filmului sensibil la presiune Fujifilm Prescale este firma A.A. Stádium Kft. (Srl.) Ungaria.