A.A. Stádium Kft. - TPM, Lean, műszaki diagnosztika

Szaktudás
Tapasztalat
Dinamizmus

Az online gépvédelmi és –monitoring rendszereket sokan megfizethetetlen luxusnak gondolják. Azonban minden körülményt figyelembe véve sok esetben mégis ez a megoldás a célravezető, elég, ha „csak” a termelési megbízhatóságra gondolunk. Az alábbi cikkben felsoroltunk néhány körülményt, amit érdemes figyelembe venni:
16 ok, amiért érdemes megfontolni online rezgésfelügyeleti rendszer telepítését

 

EC Systems

A lengyel EC Systems az ipari monitoring, diagnosztikai, teszt és vezérlés rendszerek tervezésének és implementálásának szakértője. Megoldásaikat több mint 15 éve használják a világ minden részén, az ipar minden szektorában. Változatos projekjei során többek között elektromos járművek akkumulátorrendszerén, ablaktörlő motorok gyártósorvégi tesztelésén, szélturbinák és dugattyús kompresszorok online állapotellenőrzésén dolgoztak, ezen kívül vasúti átjárók biztonsági rendszereinek és autóbuszok fedélzeti rendszereinek távoli ellenőrzésén, valamint teljes erőművi vezérlőrendszereken.

Saját erőforrásból dolgoznak a projekttervtől az elektronikai és mechanikai tervezésig, a magunk készített szoftvertől a végső gyártásig és összeszerelésig. 

 

VIBstudio telepített állapotfelügyeleti rendszer

VIBstudio

A VIBstudio egy intelligens állapotfelügyeleti, gépvédelmi és rezgésdiagnosztikai rendszer.

Segítségével

 • akár 70%-kal csökkenthető a meghibásodások száma és gépállások ideje,
 • akár 20%-kal csökkenthető a karbantartási költség
 • akár 30%-kal növelhető a monitorozott gépek élettartama.

Az online rezgésdiagnosztikai rendszer széleskörű konfigurálhatósága lehetővé teszi pontosan a végfelhasználó funkcionális igényei és anyagi lehetőségei szerinti rendszer összeállítását. A könnyű bővítési lehetőségnek köszönhetően a beruházás időben szétosztható, a kezdetben csak egyes gépeket monitorozó rendszer fokozatosan az egész gépparkra kiterjedő fejlett távoli diagnosztikai platformmá fejleszthető.

A VIBstudio egy komplett telepített rezgésdiagnosztikai rendszer, mely VIBmonitor modulokból és a VIBnavigator szoftverből áll.

Bővebben:   VIBstudio

VIBmonitor telepített rezgésdiagnosztikai rendszerVIBmonitor

A VIBmonitor egy önálló, moduláris, többcsatornás rezgésvédelmi rendszer, mely a megfigyelt gép(ek) közelében helyezhető el. A rendszer figyeli és védi az üzemelő berendezéseket, kiváló minőségű rezgésjeleket és egyéb folyamatparamétereket gyűjt, és elvégzi ezek folyamatos értékelését. A valós idejű adat ellenőrző technológiának (True Data ValidatorTM) és az automatikus gép működési fázis (felfutás, leállás, stb.) felismerésnek köszönhetően a rendszer hatékonyan detektálja az anomáliákat még azok korai kialakulási fázisában, és jelentősen csökkenti a téves riasztások számát.

 

VIBnavigator online rezgésdiagnosztikai szoftverVIBnavigator

A VIBnavigator szoftver a VIBstudio platform felhasználói felülete. Ezen keresztül történik az rendszer adminisztrációja és beállítása, az adatok és események megtekintése. Egyrészről az interaktív és intuitív felhasználói felület nagyban megkönnyíti a vele történő munkát, másrészről széleskörű konfigurálhatóságot és funkcionalitást kínál a karbantartói és diagnosztikai team számára. Segítségével könnyedén megtalálhatók a riasztások kiváltó okai.


A VIBstudio rendszer főbb jellemzői

 • Megfizethető megfigyelés, biztonság, diagnosztika, gépvédelem
 • Moduláris kiépítés és egyszerű bővíthetőség
 • A fals riasztások számának csökkenése
 • Automatikus hibaelemzés
 • Valós idejű feldolgozás
 • Fejlett diagnosztikai algoritmus
 • A világ bármely pontjáról elérhető
 • Hozzáférés a tárolt adatokhoz
 • Kompatibilis más gyártók rendszereivel.

VIBtransmitter – Alap rezgésvédelmi, állapotfelügyeleti modulok

A VIBtransmitter sorozat elemei minden állandó és változtatható fordulatszámú forgógép (ventilátorok, szivattyúk, kompresszorok, stb.) online állapotfelügyeletére és alap gépdiagnosztikájára lettek kifejlesztve. Megfizethető megoldást jelentenek azon felhasználók számára, akik a súlyos meghibásodások ellen szeretnék védeni a berendezéseiket. A sorozat egy-, és többcsatornás eszközökből áll. 

VIBtransmitter rezgésvédelmi modulVIBtransmitter VT1002DK/DS/DP – dugattyús kompresszorok felügyeletére

A VT1002DK, VT1002DS és VT1002DP modulok a VT1002D moul speciális változatai, melyek a dugattyús kompresszorok állapotfelügyeletére lettek kifejlesztve. Kialakításuk figyelembe veszi az ilyen típusú berendezések sajátos jellegét.

Bővebben:   VIBtransmitter VT1002DK/DS/DP

VIBtransmitter rezgésvédelmi modulVIBtransmitter VT1002D – Rezgésfigyelő rendszer 2 relékimenettel

A VIBtransmitter VT1002D a VT1000 modul továbbfejlesztett verziója két relékimenettel, melyek egymástól függetlenül tudják szolgáltatni a figyelmeztető és riasztási jelzéseket.

Bővebben:   VIBtransmitter VT1002D

VIBtransmitter rezgésvédelmi modulVIBtransmitter VT1000 – Alap rezgésvédelmi rendszer

A VIBtransmitter VT1000 állandó és változtatható fordulatszámú forgógépek (ventilátorok, szivattyúk, kompresszorok, stb.) online állapotfigyelésére és alap gépdiagnosztikájára szolgáló egycsatornás modul.

Bővebben:   VIBtransmitter VT1000

 

 

Adatgyűjtés - VIBDAQ

Magas minőségű adatgyűjtő rendszerek teljes skáláját kínáljuk, az egy-, kétcsatornás rendszerektől az összetett multicsatornás rendszerekig.

VIBDAQ 16.1 rezgésvédelmi adatgyűjtőVIBDAQ 16.1 - 16-csatornás adatgyűjtő rendszer

A VIBDAQ 16.1 egy 16 csatornás IEPE szabvány szerinti adatgyűjtő rendszer. Teljes mértékben számítógépről menedzselhető.

Bővebben:   VIBDAQ 16.1

VIBDAQ 4.1 rezgésvédelmi adatgyűjtőVIBDAQ 4.1 - 4 vagy 8 csatornás adatgyűjtő modul

A VIBDAQ 4.1 egy 4 vagy 8 csatornás IEPE szabvány szerinti adatgyűjtő rendszer. A beépített USB port az adattovábbítás mellett az eszköz energiaellátására is hivatott. A csatornák egymástól függetlenek, egyenként beállíthatók.

Bővebben:   VIBDAQ 4.1

VIBDAQ 2.1 rezgésvédelmi adatgyűjtőVIBDAQ 2.1 – Kétcsatornás adatgyűjtő modul

A VIBDAQ 2.1 egy kétcsatornás IEPE szabvány szerinti adatgyűjtő rendszer. A beépített USB port az adattovábbítás mellett az eszköz energiaellátására is hivatott. A csatornák egymástól függetlenek, egyenként beállíthatók. Nem igényel szoftveres beállítást.

Bővebben:   VIBDAQ 2.1

VIBDAQ 2.0 rezgésvédelmi adatgyűjtőVIBDAQ 2.0 – Kétcsatornás adatgyűjtő modul

A VIBDAQ 2.0 egy kétcsatornás adatgyűjtő modul. Az eszköz bemenetei AC vagy DC bemenetként konfigurálhatók. A beépített USB port az adattovábbítás mellett az eszköz energiaellátására is hivatott. A csatornák egymástól függetlenek, egyenként beállíthatók. Nem igényel szoftveres beállítást.

Bővebben:   VIBDAQ 2.0Jelkondícionálók

A kicsi, hordozható egycsatornás eszközöktől a nagy, rackszekrénybe sorolható, multicsatornás rendszerekig kínálunk jelkondícionálókat ipari, vagy tudományos felhasználásra.

 

PA16000D jelkondícionálóPA 16000D - 8 vagy 16 csatornás jelkondícionáló

8 vagy 16 csatornás jelkondícionáló ipari vagy laboratóriumi mérésekhez.PA3000 jelkondícionálóPA 3000 – Három csatornás jelkondícionáló

Három csatornás jelkondícionáló saját áramforrással.

Bővebben:   PA 3000

PA1000 jelkondícionálóPA 1000 – Egycsatornás jelkondícionáló

Egycsatornás, hordozható jelkondícionáló saját, beépített áramforrással.

Bővebben:   PA 1000

 

 

Ultrahangos roncsolásmentes vizsgálat

Az ultrahangon alapuló roncsolásmentes vizsgálat során a magas frekvenciás akusztikus hullámok (50 kHz-25 MHz) energiáját használjuk fel. Ezek a diagnosztikai módszerek lehetővé teszik, hogy észleljük az anyag vagy a kötések hibáit, anélkül, hogy a vizsgált darabban kárt tennénk.

PAQ 16000DPAQ 16000D

Rugalmas hullámgeneráló és jelgyűjtő rendszer.

Bővebben:   PAQ 16000D

PAS 8000PAS 8000

Fázisvezérelt roncsolásmentes anyagvizsgáló rendszer

Bővebben:   PAS 8000

PAHV 2000PAHV 2000

Nagyon magas feszültségű lineáris erősítő.

Bővebben:   PAHV 2000

 

 

 

 

 Ha online rezgésdiagnosztikai eszközt keres, ha megvalósítaná berendezései, gépei távoli állapotfelügyeletét, keressen minket bizalommal.

Hozzászólás, kérdés vagy ajánlatkérés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégáink a lehető legrövidebb időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségei egyikén. 

Előző hónap Augusztus 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 31 1 2
week 32 3 4 5 6 7 8 9
week 33 10 11 12 13 14 15 16
week 34 17 18 19 20 21 22 23
week 35 24 25 26 27 28 29 30
week 36 31

Hírlevél feliratkozás

Partnereink

Magyar Ipari Karbantartók Szervezete
Európai TPM Intézet
 
Performance Storyboard
 
Elektrovillszer
 
Distribuitorul în România a filmului sensibil la presiune Fujifilm Prescale este firma A.A. Stádium Kft. (Srl.) Ungaria.