A.A. Stádium Kft. - TPM, Lean, műszaki diagnosztika

Szaktudás
Tapasztalat
Dinamizmus

A forradalmian új Thermoscale film segítségével lehetővé válik az egymáshoz érintkező felületek között a hőeloszlás láthatóvá tétele.

Széles hőmérséklet-tartományban használható, így a felhasználási területe is igen változatos lehet.

A Thermoscale használata rendkívül egyszerű:

Thermoscale
Vágja a filmet 
megfelelő méretre!
Helyezze a felületek közé,
majd tegye ki hőhatásnak!
Távolítsa el a filmet, és
ellenőrizze a hőeloszlást!

Thermoscale chartA színváltozás mértéke a hőforrás hőmérsékletétől és a behatási időtől függ. Rövidebb idejű kontaktus halványkék színelváltozást okoz. Ahogy a behatási idő növekszik (ugyanezen a hőmérsékleten), a színek egyre mélyebbé válnak, majd vörös árnyalatban hajlanak. A színváltozást egyéb tényezők is befolyásolják, például az érintkező felületek között fellépő nyomás mértéke, az anyagok minősége, vagy a légáramlás.


Struktúra

Az alapfilm hőszenzitív színképző réteggel van bevonva, melyet egy vékony védőréteg fed. Ez a matt felület érintkezik a vizsgálandó hőforrás felületével. A film fényes oldalán jelenik meg a hő eloszlására utaló elszíneződés.Hogyan működik?

A hő áteresztővé teszi a mikrokapszulák falát, valamint megolvasztja az előhívószert, amely így be tud hatolni a kapszulákba. Itt reakcióba lép a színképző anyaggal, melynek következménye a film felszínén látható elszíneződés.

 

Alkalmazási példák:

LCD-panelek gyártása

Az LCD-panelek gyártásánál ACF-et, anizotróp ragasztófilmet használnak a meghajtó IC beültetéséhez. A panelre felvitt ACF-re helyezik az IC-t, amelyre a beültetőszerszám nyomást és hőt fejt ki. Ha a hő egyenetlenül oszlik el a kötési felületen (azaz egyes helyeken melegebb, másutt hidegebb), az ACF nem köt megfelelően.
A Thermoscale segítségével pofonegyszerűen ellenőrizhetjük a hőeloszlás egyenletes mivoltát.

Fóliahegesztés

A fóliahegesztést általánosan használják az élelmiszerek, gyógyászati szerek és egyéb termékek (pl. akár Li-ionos akkumulátorok) csomagolásánál. A hegesztéskor a fűtőbetét erős hőt gyakorol a zacskó végére, s ezzel záródik a zacskó. Ha nem egyenletes a hőeloszlás a fűtőfelületen vagy a fűtőbetéten, vagy nincs kellőképpen felmelegítve a műanyag, akkor a zárás nem lesz tökéletes.
A Thermoscale segítségével Ön könnyedén ellenőrizheti a fóliára gyakorolt hő mennyiségét.

Napelemek EVA gyanta kötése

A napelemek gyártásakor a napelemcellákat egy üvegszubsztrát és egy védő filmréteg közé helyezik, majd EVA (Ethylene vinyl acetate) gyantával ragasztják össze egy vákuumlaminátorban. Ha nem egyenletes a hőeloszlás, az EVA gyanta egyes helyeken keményebb marad, másutt pedig lágyabb lesz. S ez befolyásolja a kötési teljesítményt. Egyes esetekben eleinte tart a ragasztás, de később elenged. Mindezidáig lehetetlen volt mérni a kötési felületen a hőeloszlást. Most azonban a Thermoscale segítségével egyszerűen ellenőrizheti a hőeloszlásban esetleges egyenetlenségeit, így megelőzheti a komoly hibákat!

thermoscaleFizikai specifikáció

 
Hőmérséklettartomány: 80oC- 105oC és 150oC - 210oC

Vastagság: 90 µm

Pontosság: ±1oC, több tényezőtől függően


Megnevezés Kiszerelés Hőmérséklet-tartomány Méret
Thermoscale 200C Roll Type 150oC - 210oC 270mm x 5m
Thermoscale 200C Sheet Type 150oC - 210oC 270mm x 200mm x 5db
Thermoscale 100 Roll Type 80oC - 105oC 297mm x 10m

Nagyobb tétel esetén extra kedvezmény!!!

Amennyiben termékünk felkeltette figyelmét, esetleg további információt vagy árajánlatot szeretne kapni, kérjük hívja Takács Attila munkatársunkat a +36-20/980-4664 számon, vagy érdeklődjön a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, ahová a megrendeléseket is várjuk.

Átlagos kiszállítási idő: 4-5 munkanap a megrendeléstől. A kiszállítás Magyarország területére díjmentes.

 

Felkeltettük az érdeklődését?

Hozzászólás, kérdés vagy ajánlatkérés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégáink a lehető legrövidebb időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségei egyikén. 
Előző hónap Április 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 14 1 2 3 4 5
week 15 6 7 8 9 10 11 12
week 16 13 14 15 16 17 18 19
week 17 20 21 22 23 24 25 26
week 18 27 28 29 30

Hírlevél feliratkozás

Partnereink

Magyar Ipari Karbantartók Szervezete
Európai TPM Intézet
 
Performance Storyboard
 
Elektrovillszer
 
Distribuitorul în România a filmului sensibil la presiune Fujifilm Prescale este firma A.A. Stádium Kft. (Srl.) Ungaria.