A.A. Stádium Kft. - TPM, Lean, műszaki diagnosztika

Szaktudás
Tapasztalat
Dinamizmus

A forradalmian új Thermoscale film segítségével lehetővé válik az egymáshoz érintkező felületek között a hőeloszlás láthatóvá tétele.

Széles hőmérséklet-tartományban használható, így a felhasználási területe is igen változatos lehet.

A Thermoscale használata rendkívül egyszerű:

Thermoscale
Vágja a filmet 
megfelelő méretre!
Helyezze a felületek közé,
majd tegye ki hőhatásnak!
Távolítsa el a filmet, és
ellenőrizze a hőeloszlást!

Thermoscale chartA színváltozás mértéke a hőforrás hőmérsékletétől és a behatási időtől függ. Rövidebb idejű kontaktus halványkék színelváltozást okoz. Ahogy a behatási idő növekszik (ugyanezen a hőmérsékleten), a színek egyre mélyebbé válnak, majd vörös árnyalatban hajlanak. A színváltozást egyéb tényezők is befolyásolják, például az érintkező felületek között fellépő nyomás mértéke, az anyagok minősége, vagy a légáramlás.


Struktúra

Az alapfilm hőszenzitív színképző réteggel van bevonva, melyet egy vékony védőréteg fed. Ez a matt felület érintkezik a vizsgálandó hőforrás felületével. A film fényes oldalán jelenik meg a hő eloszlására utaló elszíneződés.Hogyan működik?

A hő áteresztővé teszi a mikrokapszulák falát, valamint megolvasztja az előhívószert, amely így be tud hatolni a kapszulákba. Itt reakcióba lép a színképző anyaggal, melynek következménye a film felszínén látható elszíneződés.

 

Alkalmazási példák:

LCD-panelek gyártása

Az LCD-panelek gyártásánál ACF-et, anizotróp ragasztófilmet használnak a meghajtó IC beültetéséhez. A panelre felvitt ACF-re helyezik az IC-t, amelyre a beültetőszerszám nyomást és hőt fejt ki. Ha a hő egyenetlenül oszlik el a kötési felületen (azaz egyes helyeken melegebb, másutt hidegebb), az ACF nem köt megfelelően.
A Thermoscale segítségével pofonegyszerűen ellenőrizhetjük a hőeloszlás egyenletes mivoltát.

Fóliahegesztés

A fóliahegesztést általánosan használják az élelmiszerek, gyógyászati szerek és egyéb termékek (pl. akár Li-ionos akkumulátorok) csomagolásánál. A hegesztéskor a fűtőbetét erős hőt gyakorol a zacskó végére, s ezzel záródik a zacskó. Ha nem egyenletes a hőeloszlás a fűtőfelületen vagy a fűtőbetéten, vagy nincs kellőképpen felmelegítve a műanyag, akkor a zárás nem lesz tökéletes.
A Thermoscale segítségével Ön könnyedén ellenőrizheti a fóliára gyakorolt hő mennyiségét.

Napelemek EVA gyanta kötése

A napelemek gyártásakor a napelemcellákat egy üvegszubsztrát és egy védő filmréteg közé helyezik, majd EVA (Ethylene vinyl acetate) gyantával ragasztják össze egy vákuumlaminátorban. Ha nem egyenletes a hőeloszlás, az EVA gyanta egyes helyeken keményebb marad, másutt pedig lágyabb lesz. S ez befolyásolja a kötési teljesítményt. Egyes esetekben eleinte tart a ragasztás, de később elenged. Mindezidáig lehetetlen volt mérni a kötési felületen a hőeloszlást. Most azonban a Thermoscale segítségével egyszerűen ellenőrizheti a hőeloszlásban esetleges egyenetlenségeit, így megelőzheti a komoly hibákat!

thermoscaleFizikai specifikáció

 
Hőmérséklettartomány: 80oC- 105oC és 150oC - 210oC

Vastagság: 90 µm

Pontosság: ±1oC, több tényezőtől függően


Megnevezés Kiszerelés Hőmérséklet-tartomány Méret
Thermoscale 200C Roll Type 150oC - 210oC 270mm x 5m
Thermoscale 200C Sheet Type 150oC - 210oC 270mm x 200mm x 5db
Thermoscale 100 Roll Type 80oC - 105oC 297mm x 10m

Nagyobb tétel esetén extra kedvezmény!!!

Amennyiben termékünk felkeltette figyelmét, esetleg további információt vagy árajánlatot szeretne kapni, kérjük hívja Takács Attila munkatársunkat a +36-20/980-4664 számon, vagy érdeklődjön a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, ahová a megrendeléseket is várjuk.

Átlagos kiszállítási idő: 4-5 munkanap a megrendeléstől. A kiszállítás Magyarország területére díjmentes.

 

Felkeltettük az érdeklődését?

Hozzászólás, kérdés vagy ajánlatkérés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégáink a lehető legrövidebb időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségei egyikén. 
Előző hónap Február 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 5 1 2
week 6 3 4 5 6 7 8 9
week 7 10 11 12 13 14 15 16
week 8 17 18 19 20 21 22 23
week 9 24 25 26 27 28 29

Hírlevél feliratkozás

Partnereink

Magyar Ipari Karbantartók Szervezete
Európai TPM Intézet
 
Performance Storyboard
 
Elektrovillszer
 
Distribuitorul în România a filmului sensibil la presiune Fujifilm Prescale este firma A.A. Stádium Kft. (Srl.) Ungaria.